Tata Nano modeline son veriyor

Ototeknikveri     12 Temmuz 2018 03:06

Tata Motors, Hindistan’da motosiklet kullanan kitleleri kendine çekmesi beklentisiyle piyasaya sunulan dünyanın en ucuz otomobili Nano’nun üretiminin bu yıl sonu durdurulacağını açıkladı.

Tata Nano modeline son veriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmadan yapılan açıklamada otomobilin “mevcut haliyle 2019’dan sonra üretilmeye devam edilemeyeceği” belirtildi.

 

Nano’ya olan talep 10 yıl önce piyasaya çıkışından bu yana düştü. Tata Haziran ayında sadece bir adet üretti. Geçen yılın aynı ayında ise 275 adet Nano üretilmişti. Bu yılın Haziran ayı itibariyle otomobilin ihracatı da sıfır noktasına geldi.

 

Tata’nın “halkın otomobili” dediği Nano’nun başarısız olması Hindistan piyasasına girmek isteyen diğer otomobil üreticileri için dersler taşıyor. Tüketicilerin alım gücü kısıtlı olsa bile, maliyetleri kısmak adına güven vermeyen ve yangın tehlikesi taşıyan bir otomobili kimse satın almak istemeyebiliyor.

 

Nano ilk önceleri “tutumlu mühendislik” bakımından bir milat olarak görülüp olumlu karşılanmıştı ancak zaman geçtikçe ortaya çıkan güvenlik sorunları ve başarısız çarpışma testi sonuçları sadece 2899 dolara satılan bu otomobili müşteriler için cazip olmaktan uzaklaştırdı.

 

Öte yandan, Tata hala umudunu koruyor. Bir firma sözcüsü Nano için yaptığı açıklamada “otomobilin hayatta kalması için yeni yatırımlar yapılabileceğini” söyledi. Yaşananlar gösteriyor ki, Hintli tüketiciler mümkün olan en az fiyata mümkün olan en fazla özelliği satın almak istiyor. Dolayısıyla bu piyasada uygun fiyata mümkün olan en iyi kaliteyi veren ve yüksek satış hacmine sahip az sayıda model sunmak gerekiyor.

 

Büyük satış rakamları henüz fiyat savaşlarına yol açmadı, bir süre daha açması da beklenmiyor. Analistlere göre Hindistan’ın otomobil piyasasının geleceği parlak ve çok yüksek karlılık potansiyeli taşıyor.

 

 

Son Güncelleme : 12 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo