Stuttgart 2019’dan itibaren dizel otomobilleri yasaklıyor

Ototeknikveri     12 Temmuz 2018 08:07

Almanya’nın Stuttgart şehrinde önümüzdeki yıldan itibaren eski model dizel otomobillerin şehir içine girmesi yasaklanacak. Hava kalitesinin artırılması için yasak ilerleyen zamanlarda daha da genişletilecek.

Stuttgart 2019’dan itibaren dizel otomobilleri yasaklıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya’da otomotiv sanayiinin kalbi Stuttgart şehri Euro 4 standartına uyumlu ve daha eski dizel otomobilleri 2019 yılının Ocak ayından itibaren şehir merkezine sokmayacak. Açıklama Baden Wuerttemberg eyalet başkanlığından geldi.

 

Baden Wuerttemberg eyalet meclisinde Yeşiller Grubu lideri Andreas Schwarz “Hava kirliliğine karşı kapsamlı önlemler alacağız ancak Euro 5 ve üzeri dizel otomobilleri yasaklamaktan şimdilik kaçınacağız.” dedi.

 

Schwarz ayrıca eyalet genelinde toplu taşıma ve elektrikli taşıtlara verilecek ağırlığın da hava kirliliğinin azaltılmasında etkili olacağını düşündüklerini belirtti.

 

Volkswagen Grubu 2015 yılında dizel emisyon testlerinde hile yaptığını itiraf ettiğinden beri dünya çapında dizel taşıtlara karşı büyük bir önyargı oluştu. Hamburg, Münih ve Stuttgart gibi pek çok Alman şehrinde NOx emisyonlarının sınırların üzerinde olduğu biliniyor ve bu solunum yolları hastalıklarının artması endişesi yaratıyor.

 

Eyalet yetkililerine göre, Stuttgart’ta gelecek yıl yürürlüğe girecek yasak ve önlemler hava kirliliğinde hedeflenen düşüşü sağlamazsa sonrasında 2020’den itibaren Euro 5 dizel taşıtlar da yasak kapsamına alınabilecek.

 

Almanya’nın en yüksek idari mahkemesi Şubat ayında aldığı bir kararla şehirlerde standartlara uymayan dizel araçların yasaklanmasına izin verdi. Hemen ardından Hamburg, Euro 6 standartlarına uymayan tüm dizel araçları şehirde trafiğin yoğun olduğu caddelerden yasakladı.

 

Stuttgart’ın bulunduğu Baden Wuerttemberg eyaleti Alman otomotivinin devleri Mercedes-Benz ve Volkswagen Grubu’nun Porsche markasına da ev sahipliği yapıyor.

 

Paris, Madrid, Mexico City ve Atina’da 2025’den itibaren dizel araçları yasaklamayı planlayan şehirler arasında yer alıyor. Kopenhag ise gelecek yıldan itibaren yeni dizel otomobiller dahil tüm dizel taşıtları şehir merkezine almamakta kararlı.

 

 

Son Güncelleme : 12 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo