Alpine bekleme sürelerini kısaltmak için A110 üretimini artıracak

Ototeknikveri     12 Temmuz 2018 08:25

Renault Grubu’nun Alpine spor otomobil markası A110 coupe modelinin üretimini artırarak, müşterilerin bir yılı aşan bekleme sürelerini kısaltmayı hedefliyor.

Alpine bekleme sürelerini kısaltmak için A110 üretimini artıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Uzun süredir atıl olan markayı yeniden canlandırmak spor otomobillerin satışlarının düştüğü bir çağda Renault için bir kumardı. Buna rağmen retro stile sahip A110 geçen yıl Mayıs ayında piyasaya çıktığından bu yana büyük başarı gösterdi.

 

İlk etapta 1955 Premiere lansman versiyonlarını satışa sunan firma, standart üretim modelleri için 5000 rezervasyon aldığını belirtiyor.

 

Alpine satış ve pazarlama yöneticisi Regis Fricotte, müşterilerin ilgisi nedeniyle 14 aylık bir bekleme listesi oluştuğunu açıkladı. Firmanın Fransa’nın kuzeybatı sahilindeki fabrikası günlük üretimin 15 adetten 20’ye çıkması için hazırlandı.

 

Ootmobilin standart Pure versiyonunu satın almak isteyenlerin 54.700 euro’yu gözden çıkartması gerekiyor. Daha lüks Legende versiyonuysa bundan 4000 euro daha pahalı, ayrıca bekleme listesine girebilmek için 2000 euro ödemek gerekiyor.

 

Sipariş defterleri resmi olarak Eylül ayına kadar açılmayacak ancak şimdiden rezervasyon yapan müşteriler yıl sonuna kadar otomobillerini teslim alabilecek.

 

Renault sınırlı sayıda üretilen Premiere otomobillerin ise beş günden kısa sürede satıldığını açıkladı.

 

Alpine A110 Premiere üretimine geçen yıl Aralık aynda başladı ve bugüne kadar 1200 adet üretti. Dieppe fabrikasında üretilen otomobil özel alüminyum kaportayla geliyor.

 

Alpine kalite endişeleri nedeniyle bugüne kadar otomobilin üretimini artırmaktan kaçınıyordu.

 

Renault’dan alınan, arka koltukların arkasına monte edilmiş 1.8 litre turboşarjlı motor kullanan A110, Porsche Cayman ve Alfa Romeo 4C gibi otomobillerin bulunduğu pek de kalabalık olmayan bir nişte yer alıyor. A110’u değerlendiren otomotiv dergilerinin çoğu otomobilin çevikliğinden övgüyle söz etti.

 

Dieppe fabrikası yılda azami 6000 Alpine otomobil üretebilecek kapasiteye sahip. A110 üretiminin günde 20 adete çıkartılmasıyla fabrika yılda 5200 adet otomobil üretmiş olacak. Fabrikada günde 25 adet olmak üzere Clio’nun Renaultsport versiyonları da üretiliyor.

 

 

Son Güncelleme : 12 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo