DS, Citroen’den farklılaşmak için portföyünü küçültüyor

Ototeknikveri     13 Temmuz 2018 01:24

DS Automobiles, DS 4 ve DS 5 modellerinin satışlarını yıl sonunda durduracak. PSA Grubu’nun lüks markası Citroen’in alt markası imajından kurtularak farklılaşmak istiyor.

DS, Citroen’den farklılaşmak için portföyünü küçültüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2014 yılında Citroen’den ayrılmasından bu yana DS markasının CEO’su olan Yves Bonnefont bu hafta yaptığı açıklamada Citroen tasarımlarını kullanan iki modelin üretimlerinin durdurulduğunu söyledi. DS bünyesinde kalan son Citroen temelli model olan küçük hatchback DS 3 yeni elektronik mimariyle bağlantı teknolojileri açısından geliştirildi ve güç aktarım mekanizması seçenekleri benzinli motorlarla kısıtlandı.

 

Marka için özel tasarlanan ilk model DS 7 Crossback kompakt SUV’nin çıkışı 2018’in ilk yarısında satışları dünya çapında %14, Avrupa’da %25 artırdı.

 

Yeni DS modeli bu sonbaharda Paris Auto Show’da tanıtılacak. Bu model muhtemelen DS 3’ün yerini alacak bir küçük crossover ya da SUV olacak. Yeni modelin tam elektrikli bir versiyonu da bulunacak.

 

DS satışları son yıllarda özellikle Çin’de keskin şekilde düşüşteydi. Öte yandan, Bonnefont ve PSA Grup CEO’su Carlos Tavares markayı inşa etmenin uzun vadeli bir proje olduğunu, DS markasının lüks piyasada özellikle Alman rakiplerine karşı kendisine bir yer açacağını söylüyorlar.

 

DS modelleri ilk etapta Citroen bayilerinde satılıyordu ancak DS kendi bayilerini açmaya devam ediyor ve bu sonbahar itibariyle tüm DS modelleri sadece buralardan alınabilecek.

 

Bonnefont DS 7 satışlarının yeni güç aktarım mekanizmaları sunuldukça daha da hızla artmasını bekliyor. 180 bg dizel motora 180 ve 225 bg benzinli motorlar, ayrıca daha düşük güçlü dizel motor eşlik edecek. Gelecek yıl dört çekişli ve 300 bg güç çıkışına sahip bir plug-in versiyon da sunulacak.

 

DS bu yıl PSA’nın Fransa’nın Velizy kentinde kendi tasarım stüdyosunu da açtı. Stüdyonun ilk ürünlerinden birisi olan DS X eTense konsepti bahar aylarında dijital olarak tanıtıldı. Bonnefont DS markasının yakında eTense’in bir fiziksel versiyonunu da üretebileceğini, asimetrik kokpitlerle hem manuel hem de otonom sürüş temaları sunulacağını söyledi.

 

 

Son Güncelleme : 13 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo