V8 Aston Martin Cygnet ortaya çıktı

Ototeknikveri     13 Temmuz 2018 03:40

Tek seferlik proje motor ve yürüyen aksamını önceki Vantage S’den alıyor. Otomobil Goodwood Hız Festivali’nde tanıtıldı.

V8 Aston Martin Cygnet ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aston Martin 430 bg gücünde tek seferlik Cygnet adlı bir model hazırladı. Otomobilin V8 motoru ve yürüyen aksamı önceki nesil Vantage S modelinden geliyor. Bu haftasonu Goodwood Hız Festivali’nde yer alacak otomobil 4.7 litre atmosferik sekiz silindirli motoruyla dikkat çekiyor.

 

Cygnet’in şasisi Toyota IQ temel alınarak geliştirilmiş, yeni ön bölme sacı ve şanzıman tüneliyle modifiye edilmiş ve 7 vitesli Sportshift II otomatik şanzımanla, arka tekerleklere güç vermesi için kısaltılmış Vantage kardan şafta yer verilmiş.

 

Otomobilde ayrıca FIA uyumlu takla kafesi ve Recaro Pole Position pilot koltuklar, karbon fiber konsolla yarış stili bir iç kabin bulunuyor. Otomobilin boş ağırlığı 1375 kg. Sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresiyse 4.2 saniye. Azami hız 273 km/s.

 

Altı pistonlu kaliperli 380 mm ön diskler ve dört pistonlu kaliperli 330 mm arka diskler sayesinde otomobilin fren performansı da başarılı. Süspansiyon kurulumu ön ve arkada bağımsız çift salıncaklı tipte. Hafif 19 inç jantlar otomobil için özel üretilmiş geniş karbonfiber tekerlek kemerlerinde yer alıyor.

 

Aston Martin başkan yardımcısı David King, 50:50 mükemmel ağırlık dağılımına sahip modelin markanın eğlenceli yanını yansıttığını belirtti.

 

King, “Vantage’ın V8 motorunu Cygnet’in kompakt kaportasına bu kadar uyumlu yerleştirmek azımsanacak bir başarı değil. Burada çok iyi bir mühendislik örneği görüyoruz. Bu otomobilin Goodwood Hız Festivali’nde insanları çok heyecanlandıracağını düşünüyorum.” diye konuştu.

 

Son Güncelleme : 13 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo