Elektrikli Polestar 2, 400 bg ve 560 km menziliyle Tesla Model 3’e rakip olacak

Ototeknikveri     16 Temmuz 2018 10:17

Polestar’ın ikinci modeli gelecek yıl Tesla Model 3’e rakip olarak gelecek. Otomobil 400 bg ve 560 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak.

Elektrikli Polestar 2, 400 bg ve 560 km menziliyle Tesla Model 3’e rakip olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma yöneticilerinden Jonathan Goodman otomobilin güç çıkışı ve sürüş mesafesi bilgilerini doğruladı, ayrıca Polestar 2’nin İngiltere fiyatının 30.000 – 50.000 pound arasında olacağını ekledi.

 

Polestar 2 giriş seviyesi versiyonundan itibaren 560 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak. Otomobilin 40.2 konseptiyle benzer olması bekleniyor. Bu konsept yüksek binişli ve dört kapılı bir sedandı. Otomobil 2017’de XC40 SUV’nin önizlemesi niteliğindeki 40.1 konseptiyle birlikte tanıtılmıştı.

Polestar ikinci modelini gelecek yıl çıkartacak ve bunu daha büyük bir elektrikli SUV olan Polestar 3 takip edecek. Jonathan Goodman, bazı markaların fütüristik tasarımlı elektrikli otomobiller üreterek hata yaptıklarını düşündüğünü belirtti. Goodman “Elektrikli otomobil piyasası çok hızlı büyüyor. Elektrikli otomobil satın alan insanlar çok yakında toplumun her kesiminden gelecek. Dolayısıyla çok farklı, tuhaf, fütüristik tasarımlar gereksiz ve yanlış. 7 yıl içinde 30 milyon otomobile ulaşacak bu piyasa niş değil anaakım olacak. Sadece iyi görünen bir otomobil tasarlamak yeterli.” diye konuştu.

 

Goodman sözlerini şöyle tamamladı: “Elektrikli otomobiller genç yöneticilere olduğu kadar emekli çiftlere de cazip gelecek, insanların satın alma amaçları çok çeşitlilik gösterecek. Dolayısıyla her kesimi kucaklayan bir marka olmaya çalışıyoruz.”

 

 

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo