Daimler, BMW ve Volkswagen elektrikli otomobiller Tesla’yı yakalamak üzere

Ototeknikveri     17 Temmuz 2018 12:48

Elektrikli otomobillere öncülük eden Tesla artık yolda tek başına olmayacak.

Daimler, BMW ve Volkswagen elektrikli otomobiller Tesla’yı yakalamak üzere
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticileri Daimler, BMW ve Volkswagen Grubu, Amerikalı rakipleri Tesla ile arayı kapatmak üzereler, hatta 2021 yılı itibariyle onu geride bırakabilirler. Bu sonuç, PA Consulting Group tarafından elektrikli otomobil üreticilerini strateji, pil teknolojisi, kültür, tedarikçi ağı, ortaklıklar ve finansal performansa göre değerlendiren bir çalışmayla elde edildi.

 

Tesla 2019’da 1 numara olarak kalacak ancak 2021’e gelindiğinde rakipler yollara pek çok yeni elektrikli model çıkartmış olacak ve Elon Musk’ın firması hızla 7. sıraya gerileyecek. Bu yeni tabloda Daimler 1. sırayı alırken onu BMW, ardından Renault-Nissan-Mitsubishi Ortaklığı ve Volkswagen Grubu takip edecek.

 

Model 3’le ilgili üretim sıkıntıları ve belirsizlik Tesla’nın gerilemesindeki başlıca nedenler olarak gösteriliyor. PA Consulting tarafından yapılan açıklamada “CO2 hedeflerini yakalamak ve e-mobilite performansını geliştirmek birlikte ele alınması gereken iki mesele. Üreticiler bu hedeflere ulaşmak için aynı zamanda örgüt yapısı ve personel bakımından da yenilikler getirmeli.” denildi.

 

Son Güncelleme : 17 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo