Renault yılın ilk yarısında satışlarını %10 artırdı

Ototeknikveri     17 Temmuz 2018 01:03

Renault yılın ilk yarısında satışlarını özellikle Rusya ve Güney Amerika’da ekonominin toparlanmasıyla ortaya çıkan talep artışı ve Avrupa’da yakaladığı istikrarlı tempo sayesinde %9.8 yükseltti.

Renault yılın ilk yarısında satışlarını %10 artırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault ayrıca global otomobil piyasası büyüme öngörüsünü %.2.5’tan %3’e yükseltti ve yılın ilk 6 ayında (30 Haziran’a kadar) toplam 2.07 milyon taşıtı yeni sahiplerine ulaştırdığını açıkladı.

 

Otomobil üreticisi 2018 yılı devam ederken satışlarının daha da artacağını, Duster SUV gibi yeni güncellenen modellere yoğun talep olduğunu belirtti. Firmadan yapılan açıklamada “Grup olarak, tüm bölgelerde portföyümüzdeki yenilenmenin avantajlarını yaşayacağımızı umuyoruz.” denildi.

 

Yılın ilk yarısında Avrupa satışları %4.4 artarak 1.07 milyon adet olurken, Rusya’da ise %18 artış yaşandı. Güney Amerika’da %14 artışla Brezilya başı çekti. Afrika, Orta Doğu ve Hindistan’da ise satışlar %4.5 düştü.

 

Renault yılın tamamı için Brezilya’daki piyasa büyüme öngörüsünü %10 olarak belirledi, Avrupa için öngürüsünü ise %1’ken %1.5 olarak güncelledi.

 

Hindistan ve Güney Kore sırasıyla %19 ve %25 düşüşle firmanın en zayıf noktaları oldu. Bunda Hindistan’da Kwid mini SUV’nin zorlu rekabeti ve Renault Samsung Motors’un yaşlanan ürün yelpazesi etkili oldu.

 

İran’da satışlar, büyük ölçüde Amerika’nın yenilediği ambargolar yüzünden, %10 düştü ve 61.345 adet otomobil satıldı.

 

 

Son Güncelleme : 17 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo