Citroen C5 Aircross ile SUV hayranlarını kendisine çekecek

Ototeknikveri     17 Temmuz 2018 04:36

Citroen Avrupa’da C5 Aircross modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve C3 Aircross küçük SUV’nin başarısını tekrarlamak istiyor. Firma, C5 Aircross’un kalabalık kompakt SUV segmentinde sunduğu konfor ile rakiplerinden bir adım öne çıkmasını umuyor.

Citroen C5 Aircross ile SUV hayranlarını kendisine çekecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

C5 Aircross, Citroen’in hidrolik süspansiyonu, yeniden tasarlanan daha kalın minderli koltuklar, ekstra ses yalıtımlı pencereler ve 20 farklı sürüş yardım sistemi ve kolay kullanım özellikleriyle gelecek.

 

Citroen CEO’su Linda Jackson C5 Aircross’un markanın yeni standart belirleyicisi olacağını söylüyor. Yeni model, Citroen’in en uluslararası modeli olacak ve 92 ülkede birden satılacak. Firma henüz fiyatları duyurmadı. Otomobilin ön kısım stilinde Citroen’in yeni iki sıralı aydınlatma imzası ve otomobilin tüm genişliği boyunca devam eden şeritler dikkat çekiyor. Ön alt fasyadaki renkli girintiler marşpiyerlerdeki “air bump” şekilleriyle de tekrarlanıyor.

 

Diğer dış cephe özellikleri arasında yüzer çatı izlenimi veren karartılmış sütunlar ve arkadaki krom C şekilli trim dikkat çekiyor. PSA Grubu mühendisleri C5 Aircross’a firmanın en yeni sürüş yardım teknolojilerini de ekledi. Bunlar arasında aktif acil fren, otomobili şeridinde tutabilen ve direksiyonu devralabilen kör nokta uyarısı, aktif şerit koruma, adaptif seyir kontrolü ve dur – kalk sürüş özelliği bulunuyor. Bu özelliklerle otobanlarda yarı otonom sürüş de mümkün olabiliyor. Diğer sürüş ve güvenlik sistemleri arasında yorgun sürücüler için “kahve molası” uyarısı, uzun – kısa farlar arasında otomatik geçiş özelliği ve park yardımı da var.

 

Multimedya sistemi ise 8 inç dokunmatik ekran, kablosuz telefon şarjı ve arka aynasına entegre kamerayla geliyor. Bu kameradan alınan fotoğraflar telefona ya da sosyal medyaya aktarılabiliyor. Kamera aynı zamanda öndeki yolu sürekli görüntülüyor ve kaza durumunda bu görüntüyü kaydediyor.

 

Cştroen minivan alıcılarını modüler ve esnek bir iç kabinle cezbetmek istiyor. Firma yeni modelin ikinci sıra koltuklar katlandığında 1630 litreye bulan bagaj kapasitesinin segmentin en büyüğü olduğunu belirtiyor.

 

İlk olarak geçen yıl Şanghay Auto Show’da tanıtılan C5 Aircross, Çin’de geçen sonbahar piyasaya çıktı. Modelin Avrupa satışları 2018’in sonunda başlayacak. C5 Aircross, kardeşleri Peugeot 3008, DS 7 Crossback ve Opel Grandland X gibi PSA’nın EMP2 mimarisini kullanıyor.

 

Citroen C5 Aircross

 

Çıkış tarihi: 2017 Çin, 2018 sonu Avrupa

 

Fiyat: Henüz duyurulmadı

 

Nerede üretiliyor? Fransa’da Rennes, Çin’de Chengdu

 

Ana rakipleri: Renault Kadjar, Nissan Qashqai, Ford Kuga, VW Tiguan, Peugeot 3008

 

Kişiselleştirme: Alıcılar beş farklı iç mekan materyali ve renk ambiyansı seçebilecek, ayrıca üç dış cephe paketi ve kontrast siyah tavan sunulacak. Citroen 30 farklı dış cephe renk kombinasyonunun mümkün olduğunu belirtiyor.

 

Sürüş yardım sistemleri: Highway Driver Assist sistemiyle yarı otonom sürüş. Bu sistem kapsamında adaptif seyir kontrolü ve dur – kalk sürüş, ayrıca aktif şeritten ayrılma uyarısı özellikleri.

 

Motorlar: Avrupalı alıcılar önden çekişli sürüş sistemiyle 130 bg ya da 180 bg benzinli ve dizel motorlar arasında seçim yapabilecek. 2019 sonlarına doğru 60 km elektrikli sürüş mesafesiyle plug-in hibrit versiyon da sunulacak.

 

 

Son Güncelleme : 17 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo