Volkswagen emisyon düzeltmelerinin otomobillere zarar vermediğini garanti edemiyor

Ototeknikveri     17 Temmuz 2018 09:46

Avrupa’da tüketici haklarıyla ilgili otoriteler Volkswagen Grubu’nu dizel skandalının ardından yaptığı emisyon düzeltmelerinin otomobillerin performansına zarar vermediğini garanti etmemesi nedeniyle eleştiriyor.

Volkswagen emisyon düzeltmelerinin otomobillere zarar vermediğini garanti edemiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AB yetkilileri 2015 yılının Eylül ayında ortaya çıkan dizel skandalının ardından Volkswagen’i tüketicilerin zararını karşılaması ve otomobilleri düzeltmesi için baskı altında tuttu. Skandaldan etkilenen 11 milyon otomobilin büyük kısmı Avrupa’da bulunuyordu.

 

Avrupa Birliği’nin 28 üye ülkesinden yetkililer Alman otomobil devinin skandalın olumsuz etkilerini gidermekte yetersiz buluyor. Volkwagen bu süreçte yapılan düzeltmeler hakkında tüketiciye yeterli bilgi vermek, süreci hızlandırmak ve düzeltmeden sonra oluşan sorunlara anında müdahale etmek gibi konularda başarılı görülmüyor.

 

Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamada, bölgedeki 8.5 milyon otomobilin düzeltilmesi konusunda olumlu gelişmeler yaşandığı, düzeltilen otomobil oranının %80’lere ulaştığı da belirtildi. Buna rağmen açıklamada Volkswagen eleştirilerek “Volkswagen yapılan düzeltmelerin otomobilin performansını etkilemediği konusunda garanti veremiyor ve bu konudaki bilgilere erişimi kolaylaştırmıyor.” denildi.

 

Volkswagen’in yanlış yaptığını itiraf etmesini isteyen tüketici hakları otoriteleri, firmanın skandalda adı geçen emisyon hile yazılımının kullanımının Avrupa Birliği yasalarına aykırı olduğunu açıkça ifade etmesi gerektiğini belirtiyorlar. Volkswagen yaptığı düzeltmelerin nedenini bugüne kadar net biçimde açıklamaması nedeniyle eleştiriliyor.

 

Volkswagen ABD’de tüketicilere zarar verdiğini kabul etse de bugüne kadar Avrupa’da yasaları çiğnediğini itiraf etmedi ve ABD’de yaptığına benzer telafilere burada gerek görmedi.

 

 

Son Güncelleme : 17 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo