Jeep, Volvo ve VW Avrupa’da SUV patlamasının liderleri oldu

Ototeknikveri     17 Temmuz 2018 10:44

Avrupa’da SUV/crossover satışlarında devam eden yükseliş İngiltere piyasasında Brexit sürecinin getirdiği belrisizliğe rağmen Haziran ayında da devam etti.

Jeep, Volvo ve VW Avrupa’da SUV patlamasının liderleri oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ACEA verilerine göre, geçen ay AB ve Avrupa Serbest Ticaret Bölgesi piyasalarında binek otomobil satışları 1.62 milyon adete yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 1.54 milyondu.

 

Yeni SUV ve crossover modeller sunan markalar en çok kazananlar oldu. Jeep, Volvo, Jaguar, Seat ve Volkswagen markaları iki haneli büyüme kaydeden markalar arasında yer aldı. Nissan, Land Rover, Fiat, Alfa Romeo, Ford ve Mercedes-Benz’in ise satışları düştü.

 

Piyasa lideri Volkswagen Grubu’nun satışları yeni SUV modelleri sayesinde %13 arttı. Seat satışları yeni Arona ile %19 yükseldi, Volkswagen markası ise T-Roc sayesinde %16 artış gösterdi. Porsche %12, Skoda ise %8.5 artış kaydetti. Audi satışları %5.6 arttı.

 

Avrupa’nın iki numaralı otomobil üreticisi PSA Grubu satışlarını geçen yıl General Motors’dan devraldığı Opel’in ürünlerinin de katkısıyla %66 artırdı. Citroen’in satış hacmi %7.1 arttı, Peugeot %6.9, DS ise %27 artış yakaladı. Opel’in satışları geçen yıl Haziran ayında 95.054 adetken bu yıl ise 91.012 adete düştü. Yeni Crossland X ve Grandland X crossover otomobiller için artan talep, Astra ve Corsa gibi ana modellerdeki düşüşü telafi edemedi.

 

Renault Grubu’nun satışları %4.6 arttı, grubun markalarından Dacia %12 artış yakaladı. Renault markasının satışları ise %1.7 arttı.

 

Fiat Chrysler’in satışları %2.6 düştü. Bunda Fiat satışlarındaki %9.5, Alfa Romeo’daki %8.2 düşüş etkili oldu. Yeni Compass SUV sayesinde Jeep ise satışlarını %72 artırdı.

 

Ford’un satışları EcoSport ve Kuga SUV’lere artan talebe rağmen %8.3 düştü.

 

Asya markalarına baktığımızdaysa, Toyota satışları %13 arttı, bunda C-HR crossover etkili oldu. Kia %6.8, Hyundai %5.5 artış yakalarken, Nissan %13 düşüş kaydetti.

 

Volvo yeni XC40 modeli sayesinde %29 gibi büyük bir artış yakaladı. Jaguar satışları E-Pace crossover ile %19 arttı. Lexus satışları %12 yükseldi. BMW markasının satışları %9.9 artarken, rakip Mercedes-Benz %7.3 düşüşe geçti. Land Rover’ın satışlarıysa %11 düştü.

 

İngiltere’de Brexit nedeniyle oluşan belirsizlik satışlarda %3.5 düşüş getirirken, Fransa’da %9.2, İspanya’da ise %8’lik artış bunu telafi etti. Avrupa’nın en büyük piyasası Almanya’da da %4.2 artış kaydedildi.

 

 

Son Güncelleme : 17 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo