Yeni 2019 Hyundai i40 görüntülendi

Ototeknikveri     18 Temmuz 2018 12:08

Hyundai Nurburgring’de yeni bir dört kapılı sedan gibi görünen bir otomobili test etmeye başladı. Otomobilin boyutları bunun yeni i40 olabileceğini düşündürüyor.

Yeni 2019 Hyundai i40 görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin sekizinci nesil Sonata da olması muhtemel anacak daha fazla ayrıntı ortaya çıkana kadar kesin bir şey söyleyemeyeceğiz. İki model arasında bazı farklılıklar olsa da Hyundai bunları maliyetten kısmak amacıyla biraraya getirerek daha verimli bir model stratejisi belirleyebilir.

 

Fazla fütüristik değil

Testlerde görüntülenen prototipte bu yıl Cenevre’de tanıtılan Le Fil Rouge konseptinden bazı özellikler de olduğu anlaşılıyor. Örneğin kapı tutacaklarıyla yan camlar arasındaki tasarım çizgisi konseptle aynı şekle sahip.

 

Bagaj kapağı spoyleri de yine benzer görünüyor ancak benzerlikler bu noktada bitiyor. Tamamen Le Fil Rouge konseptiyle aynı görünecek bir otomobil henüz o kadar yakında değil. Konseptin dev tekerlekleri ve tekerlek kemerleri ve arkadan menteşeli kapılarıyla fütüristik bir tasarımı var. Fotoğraflarda gördüğümüz prototipte ise fütüristik stilin aksine klasik bir ön panjur ve yüksekte monte edilmiş farlar bulunuyor.

 

Prototipin son halinde muhtemelen zengin özelliklere sahip bir kabin, modern güvenlik ve bağlantı sistemleriyle, ayrıca daha önceki i40/Sonata modellerinden daha kaliteli materyallerle gelecek.

 

Hyundai bu yeni model için hem hibrit hem de tam elektrikli versiyonlar çıkartabilir. Bunun yanı sıra benzinli ve belki dizel motorlar da sunulmaya devam edilebilir. Görüntülenen prototip arka camındaki sarı çıakrtmadan anlaşıldığı kadarıyla bir hibrit.

 

Bu prototip yeni bir i 40 modeli mi, sekizinci nesil Sonata mı yoksa her ikisi birden mi, bunu önümüzdeki günlerde öğreneceğiz. Otomobili en erken gelecek yıl bayilerde görebileceğiz.

 

Son Güncelleme : 18 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo