Almanya’daki Tesla sürücüleri devletten aldıkları desteği geri ödeyecek

Ototeknikveri     18 Temmuz 2018 11:51

Yüzlerce Alman Tesla Model S sürücüsü devletten aldıkları 4000 euro elektrikli taşıt desteğini geri ödeyecek. Ülkenin Federal Ekonomik Faaliyetler ve İhracat Kontrol Kurumu, Tesla otomobillerin programa kabul edilmek için fazla pahalı olduğunu söylüyor.

Almanya’daki Tesla sürücüleri devletten aldıkları desteği geri ödeyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobillerini 6 Mart’tan önce satın alan ve hükümetin desteğinden faydalanan 800 sürücü bu desteği geri ödeyecek. Söz konusu program plug-in hibrit ve pilli otomobillerin satışını artırmak amacıyla başlatılmıştı. Destek ödemelerini henüz almamış 250 Tesla sahibi de bu ödemeden faydalanamayacak.

 

Tesla ise kararı temyize götüreceğini ve bir çözüm bulunana kadar desteklerin devlete geri ödenmesini üstleneceğini açıkladı. Tesla’dan yapılan açıklamada “Web sitemizde belirttiğimiz gibi, Almanya’da fiyatı program için gerekli üst sınırı geçmeyen giriş seviyesi Tesla Model S otomobili satın alan herkes destekten faydalanabiliyordu ve bu otomobillerimizi müşterilerimize teslim ettik.” denildi.

 

Almanya fiyatı 60.000 euro’yu geçmeyen elektrikli otomobiller için destek ödüyor. Federal Ekonomik Faaliyetler ve İhracat Kontrol Kurumu, Kasım ayında Model S’yi, giriş seviyesi versiyonunun Almanya’da satılmadığını öğrendikten sonra, programa uyumlu otomobiller listesinden çıkardı. Almanya’daki en düşük fiyatlı seçenek olan Model S 75D şu anda 72.000 euro’dan satılıyor.

 

Satışlarda artış

Kurum yetkilileri, tüketiciyi korumaya çalışsalar da Tesla ile yaptıkları görüşmelerden bir çözüm çıkmadığını belirtiyorlar.

 

Almanya’da elektrikli otomobillerin satışı yılın ilk yarısında %64 arttı ve Avrupa’nın en büyük beş piyasasının en üstünde yer aldı. Model S ve X satışlarıysa 2018’in başından bu yana yaklaşık üçte bir oranında düştü.

 

Model S otomobillerini 6 Mart’tan sonra alan sürücüler desteğe hak kazanacak. Tesla bunun için fiyatı 60.000 euro’yu geçmeyen giriş seviyesi otomobili Almanya’da satışa sunduğunu kanıtladı.

 

 

Son Güncelleme : 18 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo