Volvo ABD için yaptığı XC60 üretimini Çin’den Avrupa’ya kaydırıyor

Ototeknikveri     19 Temmuz 2018 04:38

Volvo Çin’de ABD piyasası için yaptığı XC60 SUV üretimini Avrupa’ya kaydıracak. Söz konusu karar ABD’nin Çin’e getirdiği yeni gümrük vergileri üzerine alındı.

Volvo ABD için yaptığı XC60 üretimini Çin’den Avrupa’ya kaydırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo şu anda XC60 lüks orta boy SUV’yi İsveç’te Avrupalı müşteriler için Çin’de ise ABD’li müşteriler için üretiyor. Volvo CEO’su Hakan Samuelsson yaptığı açıklamada “ABD için üretilen XC60 otomobilleri artık Avrupa’da üretmeye başlayacağız, diğer piyasaların üretimleri Çin’de devam edecek.” dedi. Samuelsson Avrupa’da üretimin şimdiden başladığını belirtti.

 

Washington bu ay Çin’den yapılan ithalata %25 gümrük vergisi getirdi, bu vergilere XC60 ve S90 sedan gibi Volvo’nun Çin’de ürettiği modeller de dahil. Çin yönetimi de ABD mallarına gümrük vergisi uygulayarak yanıt verdi.

 

Volvo kısa süre önce ABD’nin Güney Karolina eyaletindeki Charleston kentinde ülkedeki ilk fabrikasını kurdu. Burada gelecek ay yeni nesil S60 modelinin üretimi başlayacak.

 

1.1 milyar dolarlık bu yatırım firmaya gümrük vergilerinden bir miktar tasarruf sağlayacak olsa da, en hızlı büyüyen piyasası ABD’de Volvo ithalata bağımlı kalmaya devam ediyor. Yılın ilk yarısında Volvo’nun ABD satışları %40 arttı. Bu süre içinde firma XC60’ın ABD satışlarını %64 artırdı (14.790 adet).

 

S60 gibi sedan otomobiller ABD’deki satışların üçte birinden daha az paya sahipken, XC90 gibi SUV modellerin satışlarının payı %67’ye çıktı.

 

ABD Başkanı Donald Trump, bugünlerde Volvo’nun XC40 gibi önemli modellerini ürettiği Avrupa’dan yapılacak otomobil ithalatına da gümrük vergisi koyma tehditlerinde bulunuyor. Peterson Uluslararası Ekonomi Entitüsü getirilmesi muhtemel gümrük vergilerinin otomobil fiyatlarını en popüler modellerde boyuta ve başka bazı faktörlere göre değişen şekillerde 1400 dolar – 7000 dolar arasında artıracağını öngörüyor.

 

Samuelsson Volvo’nun ABD’deki fabrikasının üretim hattına yeni modeller eklemeden önce siyaset sahnesinde neler olup bittiğinin netleşmesini bekleyeceğini, bu arada gümrük vergilerine karşı lobi yürütmeye devam edeceğini belirtti.

 

 

Son Güncelleme : 19 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo