Yeni Kia Niro EV, Paris Motor Show’da tanıtılacak

Ototeknikveri     20 Temmuz 2018 12:58

Hibrit SUV’nin elektrikli versiyonu Güney Kore’de şu anda satışta. Yeni model Avrupa’ya ise Ekim ayında Paris Motor Show’daki tanıtımdan sonra gelecek.

Yeni Kia Niro EV, Paris Motor Show’da tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni elektrikli Kia Niro, Ekim ayında Paris Motor Show’da karşımıza çıkacak, ardından Avrupa satışları da başlayacak. Modelin iki farklı versiyonu bulunuyor: 64 kWh batarya ile 450 km menzilli ve 39.2 kWh batarya ile 300 km menzilli. İkinci seçeneğin pil kapasitesi 200 km menzilli Volkswagen e-Golf’ten 3.4 kWh daha yüksek.

 

Kia, 100 kW bir şarj noktasında yüksek kapasiteli Niro’nun pilinin 54 dakikada %80 şarj olabildiğini söylüyor.

 

İlk olarak Ocak ayında bir konseptle önizlenen elektrikli Niro, 7.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Hyundai Kona Electric’de ise bu süre 7.6 saniye. Öte yandan 203 bg ile Niro, Kona Electric’den daha güçlü bir motora sahip. Tork değeri ise 394 Nm, yani Kona ile aynı.

 

Otomatik acil fren ve şerit koruma yardımı gibi standart sürüş yardım sistemlerinin yanı sıra, elektrikli Niro crossover 2. Seviye otonom sürüş yeteneğine sahip. Volkswagen Grubu’nun Traffic Jam Assist sistemine benzer şekilde, Niro trafiği takip ediyor ve otomobilin kendi şeridi içinde direksiyonu yönetebiliyor ancak sürücünün de elini direksiyondan çekmemesi gerekiyor.

 

Niro EV, hibrit ve plug-in hibrit versiyonlardan farklı olarak, üzerinde kapalı ön panjur ve şarj girişinin, ayrıca ok biçimli gündüz farlarının bulunduğu yeni bir ön kısma sahip. Arkadaysa modele özel LED arka lambalar dikkat çekiyor.

 

İç kabinde dış cepheyle uyumlu mavi detaylar ağırlıkta. Orta konsolda vites kolunun yerinde sürüş modu seçimi için bir döner düğme bulunuyor. 7.0 inç dijital kontrol paneli düğmelerin yerini almış ve burada standart fonksiyonların yanı sıra motor bilgileri de veriliyor.

 

Geçen ay Kia Güney Kore’de yeni Niro EV için 5000 sipariş aldığını açıklamıştı. Ülkede Niro serisi hidrojen yakıt pili, hibrit ve plug-in hibrit seçenekleriyle de satılıyor.

 

Niro EV, Kia’nın ACE (Autonomos/Otonom, Connected/Bağlantılı, Electric/Elektrikli) stratejisinin bir parçası. Bu kapsamda firma 2025’e kadar 16 elektrikli model çıkartmayı planlıyor.

 

 

Son Güncelleme : 20 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo