Peugeot 508 GT dört çekişli ve yüksek güçlü hibrit sistemle gelecek

Ototeknikveri     20 Temmuz 2018 04:06

Peugeot’nun 508 plug-in hibrit modelinin dört silindirli motorunun 200 bg olması bekleniyor, elektrikli motordan da ilave 100 bg gelecek.

Peugeot 508 GT dört çekişli ve yüksek güçlü hibrit sistemle gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek yıl Peugeot 508 ailesi sportif GT serisinden yeni bir yüksek güç çıkışlı hibrit modelle zenginleşecek.

 

508 PHEV yarı hibrit ön tekerlekleri süren turboşarjlı 1.6 litre benzinli motorla arkaya monte edilmiş bir elektrikli motoru birarada kullanacak.

 

Aynı sistem ilk önce DS 7 Crossback E-Tense için kullanılacak. Bu model de PSA Grubu’nun EMP2 platformu üzerine geliştirilmiş.

 

508 PHEV’in dört silindirli motorunun 200 bg gücünde olması bekleniyor, buna bir başlatıcı/jeneratör motor eşlik edecek. Arka tekerlekleri süren motor 100 bg daha güç sağlayacak ve otomobil 50 km sadece elektrikli motorla gidebilecek. Elektrikli motor zeminin altına yerleştirilmiş lityum iyon pilden güç alacak.

Firma içinden bir kaynak, normalde yedek tekerlek için ayrılan bu yerin EMP2 platformunun gelitşirme aşamasının en başından seçildiğini, böylece pilin bagaj kapasitesi ya da kabin genişliği üzerinde olumsuz etkisi olmadığını belirtti.

 

508 PHEV’in güç aktarım mekanizmalarının sekiz vitesli otomatik şanzımanla gelmesi bekleniyor. Öte yandan, arka motor bağımsız çalışacak ve arka aksı doğrudan sürüşlü redüksiyon dişlisiyle hareket ettirecek. Bu sistem yine EMP2 temelli 3008 ve 5008 modellerinin plug-in hibrit versiyonlarında da kullanılacak.

 

Peugeot’nun elektrifikasyon atağı, PSA’nın portföyündeki tüm modellere elektrikli sistemler ekleme hedefinin bir sonucu. Firma büyük otomobiller için plug-in hibrit versiyonlar, CMP platformlu küçük otomobiller içinse (208 gibi) tam elektrikli versiyonlar çıkartacak.

Son Güncelleme : 20 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo