Kamuflajlı BMW 3 Serisi sedan ve SUV prototipleri İspanya’da görüntülendi

Ototeknikveri     20 Temmuz 2018 07:49

2019 3 Serisi, Infiniti’ye geçmeden önce Karim Habib tarafından tasarlanmıştı. BMW’nin eski tasarım yöneticisi tamamen firmanın Münih’teki kendi rüzgar tünelinde test edilen bir otomobil çizdi ve aerodinamik bakımından otomobil yeni 5 Serisi ile aynı seviyeye getirildi.

Kamuflajlı BMW 3 Serisi sedan ve SUV prototipleri İspanya’da görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin hava sürükleme katsayısının 0.22 cd olduğu söyleniyor, bu da çok etkileyici bir değer. Kıyaslama yaparsak bu değer Alfa Romeo Giulia’da 0.25 cd, Audi A4’te 0.26 cd. Yeni modelin uzunluğu 4703 mm, yani bir Mercedes C-Serisi’nden 7 mm daha uzun.

 

Görünüme baktığımızda, karşımızda “konsantre” bir 5 Serisi var diyebiliriz ve bu gayet iyi bir şey. Görüntülenen prototiplerin hepsinde çok agresif bir duruş göze çarpıyor, bu özellik spor sedan hayranlarını sevindirecek.

 

İspanya’nın Malaga şehrinde görüntülenen prototip geçen ay Nurburgring’de görüntülenen M340i olabilir, zira benzer ikili egzoz çıkışlarına ve keskin görünümlü yan eteklere sahip.

 

3 Serisi’nin motor seçeneklerinin çoğunun dört silindirli 2.0 litre ve altı silindirli 3.0 litre motorlardan oluşması bekleniyor. Serinin üstüne doğru çıkıldıkça daha önce bahsi geçen M340i ve aynı zamanda 320 bg altı silindirli 3.0 litre motorla gelmesi beklenen M340d xDrive modelleri var.

 

Kabinde, 8 Serisi’yle benzer yeni bir vites kolu tasarımı, multimedya sistemi (BMW Operating System 7.0) için döner düğmeler ve sürücü için yeni bir dijital kontrol paneli bulunuyor. Konsolun eskisinden çok daha sezgisel ve kolay kullanım sunması bekleniyor.

 

SUV’de neler var?

BMW’nin zaten bir ay önce tamamen ortaya çıkmış yeni X5’in prototipini kamuflajlı halde yollarda dolaştırması tuhaf ama daha önce duyulmamış bir şey değil. Aslında fotoğrafların açısı nedeniyle bu prototipin bir X5 mi yoksa X7 mi olduğu tam belli değil.

 

Eğer bu X7 modeliyse, büyük ön panjuru ve şık arka lambalarıyla yeni X5’e benzer bir tasarıma sahip.

 

X7 BMW’nin Güney Karolina’daki Spartanburg fabrikasında üretilecek. Motor seçenekleri arasında 3.0 litre TwinPower Turbo altı silindirli 335 bg, 4.4 litre turboşarjlı V8 445 bg, plug-in hibrit versiyon ve bir dizel versiyon olabilir. Bir X7 M versiyonu da planlar arasında.

 

Hem X7’nin hem de yeni 3 Serisi’nin 2018 yılı sona ermeden tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 20 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo