Kia otomobiller alev alıyor!

Ototeknikveri     21 Temmuz 2018 11:42

Bazı Kia ve Hyundai otomobillerdeki Theta II motorlarda bulunan bir problem büyük tehlike yaratıyor.

Kia otomobiller alev alıyor!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD’nin Dallas kenti ve çevresinde yayın yapan NBC 5’in haberine göre, yaşanan son olayda Linda Creech adlı bir kadın 2014 Kia Soul otomobiliyle yanında oğlu da olduğu halde otobanda giderken yoldaki başka bir sürücü kendisine işaret ederek durdurdu. Her iki sürücü de kenara çekti ve otomobilin altından alevler geldiğini gördüler. Bunun hemen ardında otomobil infilak etti. Patlayan otomobilin sürücüsü Creech olayı “Böyle şeyler sadece filmlerde olur sanırdım.” diye yorumladı.

 

Bu olayın bölgede ikinci kez gerçekleştiği belirtiliyor. Daha önce de Amy McDade adlı bir sürücünün 2013 Kia Optima Hybrid otomobili alev almıştı. Her iki sürücü de otomobillerinin bakımını aksatmadıklarını ve daha kısa süre önce servise götürdüklerini, firmanın sorunu çözmek için yeterince çaba göstermediğini belirtiyorlar. McDade kapıyı açtığında otomobilin altından alevler geldiğini, bir kaç saniye daha yavaş davransa otomobilden canlı çıkamayabileceğini ekliyor.

 

Geçtiğimiz ay, Otomobil Güvenliği Merkezi, ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenlik Kurumu’ndan (NHTSA) endişe verici sayıda Kia ve Hyundai otomobillerin alev almasını araştırmasını istedi. Kuruma aynı konuda 120 şikayet kaydı geldiği, bunun yanı sıra eriyen kablolar, duman ve yanık kokusu şikayetleriyle de 229 başvuru yapıldığı belirtildi.

 

Kuruma göre, Hyundai 2015 yılının Eylül ayında Theta II motorlu otomobillerde üretim hatası bulunduğunu bildirmiş, geçen Mart ayında ise 2011 – 2014 Optime, 2012 – 2014 Sorento, 2011 – 2013 Sportage modellerinin aralarında bulunduğu, yine Theta II motorlu 600.000 otomobillle ilgili bir bildirimde daha bulunmuş.

 

Yukarıda bahsi geçen sürücülerden McDade’in Optima otomobili son yapılan geri çağırma kapsamına girerken, Creech’in kullandığı Soul otomobil girmedi. Sürücü firma tarafından ortada bırakılmaktan şikayetçi.

 

Giderek artan şikayetlerin ardından bir federal yetkili de harekete geçti. Senatör Bill Nelson NHTSA’nın incelemesini derinleştirerek problemin tam olarak ne olduğunu bulmasını istediklerini söyledi.

 

 

Son Güncelleme : 21 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo