Lüksemburg polisi suçla savaşırken Tesla otomobilleri kullanıyor

Ototeknikveri     21 Temmuz 2018 12:01

Lüksemburg polisi filosuna iki Tesla Model S otomobil ekledi. Tesla otomobillerin yüksek hızlara çıkabilmesi sayesinde polisten kaçan suçluların ya da aşırı hız yapan sürücülerin daha kolay yakalanabilmesi umuluyor. Otomobiller çevre dostu olmaları sebebiyle de tercih edildi.

Lüksemburg polisi suçla savaşırken Tesla otomobilleri kullanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lüksemburg Ulaştırma Bakanlığı ülkenin yollarındaki otomobillerin en az %10’unun hibrit ve elektrikli otomobillerden oluşması için bir pilot proje yürütüyor. Elektrikli otomobillerle ilgili en önemli endişe düzenli olarak şarj edilmelerinin gerekmesi ancak en kuzeyinden en güneyine sadece 100 km’de ulaşılabilen Lüksemburg gibi küçük bir ülke için bu problem olmayacak. Devriye gezen polisler her seferinde en fazla 200 km yol yapıyor.

 

Lüksemburg’un devlet işlerinde kullanılması için başka Tesla otomobiller de alınıp alınmayacağı ise henüz bilinmiyor. Yerel medya, polis teşkilatının her bir Tesla için 100.000 euro ödediğini belirtiyor.

 

Lüksemburg Çevre Bakanı Carole Dieschbourg ulaştırma sektörünün ülkenin CO2 emisyonunun üçte ikisini oluşturduğuna dikkat çekiyor. Dieschbourg devlet olarak CO2 emisyonlarının azaltılarak Paris hedefine ulaşılması için yapılacak yasalarla, oluşturulan stratejilerle ve diğer her şekilde öncülük edeceklerini belirtiyor.

 

Lüksemburg 2015 Paris İklim Anlaşması’nı imzalayan 200 ülkeden birisi. Anlaşma global ısınmanın 2 derece aşağıya çekilmesini ve yavaşlatılmasını hedefliyor.

 

 

Son Güncelleme : 21 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo