Sürücülerin sadece %11’i otonom sürüş teknolojisi istiyor

Ototeknikveri     22 Temmuz 2018 03:38

Otomobil üreticileri ve teknoloji devleri otonom sürüş teknolojileri geliştirmeye devam ediyor ancak tüketicilerin büyük çoğunluğunun bunu önemsemediği görülüyor.

Sürücülerin sadece %11’i otonom sürüş teknolojisi istiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha önceki araştırmalar tüketicilerin otonom teknolojiye şüpheyle yaklaştığını gösteriyordu, son araştırmaysa daha da karamsar bir tabloyu ortaya koyuyor. Consumer Reports’un son otomobil güvenliği araştırmasına göre, önümüzdeki iki yıl içinde yeni ya da ikinci el bir otomobil satın almayı düşünen sürücülerin sadece %11’i otonom sürüş teknolojilerine sahip bir otomobil istiyor.

 

Yarı otonom sürüş sistemleri güvenliği artırırken, tüketiciler arka kamerası, yedek sensörler ve kör nokta uyarısı gibi daha eski teknolojileri tercih ediyor. Araştırmaya katılanların %51’i yeni alacakları otomobilin arka kamerası ve yedek uyarı sistemi olmasına önem verdiklerini belirtti. Kör nokta uyarı sistemiyse katılımcıların %45’i tarafından önemli olarak nitelendirildi.

 

Her üç sistem de güvenlik açısından avantaj sağlıyor, ayrıca kör nokta uyarı sistemleri kalabalık otoyollarda seyahat ederken stres seviyesini düşürüyor. Kullanıcıların çoğunun bu teknolojiye önem vermemesi, artık ana akım pek çok otomobil modelinde yaygınlaştığı da düşünülürse, bu açıdan şaşırtıcı.

 

Kör nokta uyarı sistemleri kazaları %14 oranında azaltabiliyor. Arka kamera da çarpışma riskini %17 düşürüyor.

 

Bunların yanı sıra, adaptif seyir kontrol sistemi de katılımcıların sadece %28’i tarafından önemli bulundu. Şerit koruma asistanı sistemleriyse %21 tarafından önemli olarak nitelendirildi.

 

Bu sistemlerin tüketici tarafından cazip bulunmamasının bazı sebepleri var. Bunlar arasında sistemlerin yaptığı yanlış uyarılar, otomobilin sürüşüne müdahale etmesinin sürücü tarafından rahatsız edici bulunması, ayrıca teknolojilere duyulan güvensizlik gibi sebepler bulunuyor. Ayrıca sürücülerin bir kısmının bu teknolojileri henüz deneyimlememiş ya da alışmamış olması da bir etken.

 

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo