Fiat Chrysler’de yeni CEO Mike Manley

Ototeknikveri     22 Temmuz 2018 10:46

Fiat Chrysler’in (FCA) CEO’su Sergio Marchionne sağlık sorunları nedeniyle kariyerini sona erdirirken, yerine İngiliz Mike Manley getirildi.

Fiat Chrysler’de yeni CEO Mike Manley
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni CEO Mike Manley görevine hemen başladı. Konuyla ilgili FCA’dan yapılan açıklamada “Sergio Marchionne’nin geçirdiği ameliyatın ardından beklenmeyen komplikasyonlar oluştuğunu ve görevine geri dönmesinin mümkün görünmediği üzüntüyle bildiriyoruz. Sergio Marchionne kurumumuza bugüne kadar çok fazla şey kattı. Bu olağanüstü durum bizim için hem insani hem de profesyonel açıdan oldukça zor. Bu yaşananların ardından, yönetim kurulu son aylarda devam ettirdiği yeni CEO’nun belirlenmesi sürecini hızlandırdı ve bu görev için Mike Manley’i seçti.” denildi.

 

Mike Manley 2009 yılından bu yana Jeep markasının başındaydı, ayrıca FCA’nın Asya Pasifik bölgesi yöneticisi olarak görev yapıyordu.

 

İngiltere’nin Bedfordshire kentinde yetişen Manley, kariyerine Swan National’da stajyer olarak başladı, ardından Renault ve Peugeot bayilerinde çalıştı ve buralardan Lex Autosales’e geçti. Çalıştığı firma Daimler Chrysler’e satılan Manley, Chrysler’e bu şekilde adım atmış oldu. Chrysler daha sonra Fiat tarafından satın alındığında da burada işine devam eden Manley, Jeep’in başına getirildi.

 

Sergio Marchionne ise 2004 yılında Fiat’ın CEO’su olarak göreve gelmiş ve 2009’da Chrysler’in satın alınma sürecini de yönetmişti. Marchionne FCA’yı global otomotiv endüstrisinin en büyüklerinden birisi haline getirdi, ayrıca Ferrari’yi bağımsız bir şirket olarak yeniden yapılandırdı. Marchionne Ferrari’nin de yöneticiliğini yapıyordu.

 

FCA’da yeni CEO Mike Manley olurken, Ferrari’de ise bu görev için yönetim kurulu üyelerinden Louis Camilleri seçildi. Fiat’ın kurucusu Agnelli ailesinden John Elkann ise Ferrari’nin yönetim kurulu başkanı oldu.

 

 

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo