Volkswagen otomobillerini park yerlerinde bekletecek

Ototeknikveri     22 Temmuz 2018 11:53

Volkswagen yeni motor emisyon testleriyle ilgili engeller yüzünden satamadığı otomobilleri için park yerleri kiraladı.

Volkswagen otomobillerini park yerlerinde bekletecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa Birliği’nde 1 Eylül’den itibaren WLTP test prosedürü yürürlüğe girecek. WLTP, laboratuar testleri yerine gerçek sürüş verilerini dikkate alıyor ve daha yüksek CO2 emisyonu sonuçları veriyor, bu da otomobillerin sertifikalandırma sürecini uzatıyor.

 

Volkswagen Haziran ayında 250.000 otomobilinin piyasaya sürülüşünü erteleyebileceğii ve testlerle ilgili engeller nedeniyle çeşitli fabrikalarındaki bazı modellerin üretimini yavaşlatabileceğini duyurdu. Firma çok katlı otoparklar ve açık park yerleri kiralayarak satamadığı ya da henüz teslim edemediği otomobillerini burada depolayacak.

 

Hangi otomobillerin ne zaman ve nerede stoklarda saklanacağının zamanlaması üretildikleri fabrikaya göre değişecek. Berlin Brandenburg havalimanının da otomobillerin park edilmesi için kullanılması gündemde ancak henüz bu konuda kesin karar verilmedi.

 

Volkswagen Wolfsburg fabrikasını Ağustos ayından Eylül ayı sonuna kadar haftada 1-2 gün kapatabileceğini açıkladı. Zwickau fabrikası da bazı günlerde kapatılacak ve parça üretimlerinde gecikmeler yaşanacak.

 

Grubun Emden fabrikası ise orta boy otomobillere oaln talebin düşmesi nedeniyle yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde bazı günler kapalı kalacak.

 

Volkswagen’in otomobillerini Ağustos ayından itibaren park edeceği öğrenildi.

 

 

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo