Yeni 2019 BMW 8 Serisi Cabrio kamuflajsız görüntülendi

Ototeknikveri     24 Temmuz 2018 05:15

Yeni BMW 8 Serisi Cabrio İskoçya’da kamuflajsız fotoğraflandı.

Yeni 2019 BMW 8 Serisi Cabrio kamuflajsız görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin yeni 8 Serisi Cabrio modeli gelecek yılın ortalarında tanıtılacak ancak son gelen casus fotoğraflar otomobili bütün ihtişamıyla gözler önüne seriyor.

 

Alman marka geçen yıl yeni 8 Serisi ailesiyle ilgili planlarını doğrulamıştı. Coupe geçen ay Le Mans 24 Saat yarışlarında gösterilen ilk model oldu. Son gelen casus fotoğraflar BMW’nin vakit kaybetmediğini ve 8 Serisi’nin yeni üyesini hızla hazırladığını gösteriyor.

 

Cabrio model İskoçya’da Loch Assynt yakınlarında gizli bir reklam çekimi sırasında görüntülendi. Otomobilin tanıtımına daha uzun süre olsa da tasarımının tamamlandığı ve 8 Serisi Coupe ile pek çok benzerliği olduğu görülüyor.

 

Büyük ön panjur, ön tampon ve ince LED farlar değişmeden devam ederken, arkadaki krom egzoz çıkışları ve geniş arka lambalar da kalmış. Bu özelliklerden görüntülenen otomobilin en üst donanım seviyesi M850i olduğunu anlıyoruz.

 

Kumaş açılır tavan ağırlıktan tasarruf sağlıyor, bu da kapalı tavanın yokluğu nedeniyle kanatlarda yapılan ekstra güçlendirmenin getirdiği ağırlık nedeniyle önemli bir şey. Açılır tavan coupe versiyondan 100 – 125 kg daha ağır olacak, toplam ağırlığı 2000 kg üzerine çıkacak.

 

Fotoğraflardaki M850i modeli BMW’nin coupe ile aynı motor serisini kullandığını işaret ediyor. Giriş seviyesi Cabrio 840d modeli olacak ve markanın 320 bg 3.0 litre altı silindirli dizel motorunu kullanacak.

 

En üst donanım seviyesi M850i ise 530 bg 4.4 litre çift turbo V8 motorla gelecek. Coupe modelde bu motor otomobili 3.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkartıyor. Cabrio otomobilde ilave ağırlık nedeniyle bu süre 4 saniyeye çıkabilir.

 

Tüm modeller BMW’nin xDrive dört çekişli sürüş sistemini ve sekiz vitesli otomatik şanzımanı kullanacak. M850i ayrıca aktif arkadan çekişli sürüş, spor egzoz ve arka aksta sınırlı kaymalı diferansiyel ile gelecek.

 

Gelecekte tam teşekküllü bir M8 Cabrio da gelebilir. BMW daha önce her 8 Serisi modelinin bir M versiyonu da olacağını ve bunların Mercedes-AMG’nin S-Serisi modelleriyle doğrudan rekabet edeceğini belirtmişti. Cabrio modeli daha büyük ve daha pratik dört kapılı Gran Coupe takip edecek.

 

Öte yandan, BMW tarihinin en büyük model atağını hazırlıyor. 8 Serisi Cabrio resmi olarak tanıtılmadan önce yeni 3 Serisi Sedan, Z4 roadster ve X7 SUV çıkacak.

 

 

Son Güncelleme : 24 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo