Opel PSA bünyesinde kar etmeye başladı

Ototeknikveri     24 Temmuz 2018 08:31

PSA Grubu’nun yıllık sonuçlarına göre, Opel yılın ilk yarısında 502 milyon Euro kar etti. Yaklaşık 20 yıldır marka ilk kez kar ediyor.

Opel PSA bünyesinde kar etmeye başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel 1999’dan bu yana ilk kez, General Motors’tan Fransız PSA Grubu’na geçince kar etmeye başladı. PSA’nın yıllık mali sonuçlarına göre, 2018’in ilk yarısında Vauxhall ve Opel 502 milyon Euro işletme karına ulaştı. Marka General Motors bünyesinde son yılı olan 2016’da 257 milyon dolar zarardaydı.

 

Bu sonuçlar PSA CEO’su Carlos Tavares’in Opel için hazırladığı iddialı maliyet tasarrufu planına bağlanabilir. Bu plan marka için 2020 yılı itibariyle %2 faaliyet karı öngörüyor. Insignia Grand Sport ve Grandland X gibi yeni modeller de Avrupa genelinde satışları artırdı.

 

Daha önce Peugeot, Citroen ve DS markalarından oluşan PSA, Vauxhall – Opel’i General Motors’tan 2017 yılının Kasım ayında satın aldı. Bu satın alımla PSA, Volkswagen Grubu’nun ardından Avrupa’nın en çok satan ikinci otomobil grubu oldu ve %17 piyasa payına ulaştı.

 

Opel’in alınması PSA Grubu’nun gelirlerini %40, işletme karını %48 artırarak 3 milyar Euro’ya çıkartmasına yardımcı oldu.

 

Tavares son yaptığı açıklamada PSA Grubu bünyesinde Opel’in tarihindeki zararları unutturarak “gerçek bir Avrupa şampiyonu” olacağını iddia etti. 2024 yılı itibariyle markanın tüm modelleri PSA platformuna geçmiş olacak ve General Motors ile hiç bir bağlantısı kalmayacak.

Son Güncelleme : 24 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo