TOYOTA'NIN 2014 CENEVRE OTOMOBİL FUARI YENİLİKLERİ

Ototeknikveri     19 Şubat 2014 10:02

Toyota, 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni tasarımı olan Toyota Aygo'yu tanıtacak.

TOYOTA'NIN 2014 CENEVRE OTOMOBİL FUARI YENİLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota, 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda küçük segmentte, Peugeot 108, Citroen C1, Renault Twingo ve Hyundai i10 gibi modellerle rekabet edecek, yeni Aygo modelini tanıtacak. Cenevre'de "J-Playful" tasarım temasıyla yerini alacak olan yeni Aygo, eğlenceli karakteriyle A segmentinde yeni bir alternatif olacak. Aracı tasarlarken genç Japon kültüründen esinlendiğini belirten yeni Aygo'nun tasarımcısı Baş Mühendis David Terai, araçtan beklentilerinin büyük olduğunun altını çizdi. 
 
Çevreci ve ekonomik olmasıyla öne çıkan yakıt pilli modeli, FCV konseptini de Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergileyecek olan Toyota aracın Avrupa promiyerini de gerçekleştirmiş olacak. Hidrojen yakıt hücreli araç teknolojisinde Japon markanın geldiği son noktayı gösteren, FCV konsepti, çevreye sadece su buharı salması ve dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli 4 kapılı sedan otomobili olmasıyla dikkat çekiyor. 
 
Ayrıca Toyota, 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda "Yeniden Eğlenceli Sürüş" felsefesini yansıtan, kişiye özel teknolojilere sahip FV2 konseptini de beğenilere sunacak. FV2'de diğer otomobillerden farklı olarak direksiyon simidi kullanmak yerine sürücünün vücut hareketleriyle gidilecek yön belirleniyor.
 
 
Toyota Aygo ipucu videosu;

Son Güncelleme : 19 Şubat 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo