2019 Audi Q3 daha büyük, daha sportif

Ototeknikveri     24 Temmuz 2018 11:27

Audi Q3’ün tasarımı 2006’da yapılan Cross Coupe quattro konseptine kadar dayanıyordu ve yaşlanan modelin yerini yeni nesle bırakma zamanı artık gelmişti.

2019 Audi Q3 daha büyük, daha sportif
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’nin yeni nesil Q3 modelinin eski stilini geride bırakarak daha agresif olmasını istediği anlaşılıyor. Yeni model BMW X1’le rekabet edecek.

 

Yeni bir tasarım dili

Yeni Q3, Q8 ile bazı tasarım bileşenlerini paylaşıyor. Otomobil Q8 gibi dikey ön panjur çubuklarına sahip. Diğer tüm Audi modellerinde yatay çubuklar bulunuyor.

 

Diğer dikkat çekici özellikler arasında daha sportif görünümlü ön tampon, büyük arka lambalar ve A3 Sportback ile benzer şekilde farlar sayılabilir.

 

Audi Q3’ün boyutlarını da büyüttü. Otomobil eskisinden 9.65 cm daha uzun, aks mesafesi de 7.6 cm genişledi. Bu sayede arkadaki yolcular daha geniş alandan faydalanabiliyor. Bagaj kapasitesiyse koltuklar dik konumdayken 674 litre, katlandığında 1526 litre. Kıyaslayacak olursak, 2018 BMW X1 koltuklar dik konumdayken 505 litre, katlandığında 1550 litre bagaj kapasitesine sahip.

 

Gelişmiş teknolojiler

2019 Q3 alıcıları iç kabinde Audi’nin 12.3 inç Sanal Kokpit gösterge paneli ve 8.8 inç multimedya ekranından faydalanabilecek. Ayrıca isteyenler için 10 inç ekran seçeneği de mevcut.

 

Apple CarPlay ve Android Auto gibi özellikler ve ön tarafta iki USB portu standart geliyor. Bunların yanı sıra arkadaki yolcular için iki ilave USB portu daha 12 volt priz sunuluyor. Otomobilde Wi-Fi erişim noktasından da faydalanılabiliyor.

 

Otomobildeki dikkat çeken teknolojilerden birisi de otomobillerin birbirleriyle iletişim kurarak yol durumu ya da yoldaki tehlikelerle ilgili uyarı yapabilmelerini sağlayan “swarm intelligence”. Sistem, otomobil piyasaya çıktıktan bir süre sonra eklenecek.

 

Yeni 2019 Audi Q3 acil fren, şeritten ayrılma uyarısı, arkadan geçen trafik uyarısı, adaptif seyir kontrolü, yoğun trafik asistanı ve şerit asistanı gibi güvenlik özelliklerine de sahip.

 

Zengin benzinli ve dizel motor seçenekleri

Zaman içinde 2019 Q3 çok çeşitli benzinli ve dizel motor seçeneklerine kavuşacak ancak otomobilin piyasaya çıktığı ilk etapta bunlardan üçü sunulacak. Bunlar arasında Audi’nin 2.0 TFSI 190 PS motoru da bulunacak. Motor, 7 vitesli otomatik şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor.

 

Yeni model aynı zamanda otomatik amortisör kontrolü ve altı farklı sürüş moduna (Auto, Comfort, Dynamic, Offroad, Efficiency, Individual) sahip “dinamik sürüş sistemi” ile gelecek.

 

Avrupalı müşteriler 2019 Q3 crossover otomobillerini Kasım ayından itibaren alabilecek.

 

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo