Yeni Kia Ceed: Fiyat listesi ve özellikler

Ototeknikveri     25 Temmuz 2018 05:03

Yeni Kia Ceed, fiyat listesi, 11 farklı versiyon ve dört farklı donanım seviyesi, üç motor ve iki şanzıman seçeneğiyle ortaya çıktı. Giriş seviyesi Kia Ceed ‘2’ için fiyatlar 20.500 euro’dan başlarken Ceed First Editin modelinde 30.200 euro’ya kadar çıkıyor.

Yeni Kia Ceed: Fiyat listesi ve özellikler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Kia Ceed, Avrupa piyasası için Avrupa’da tasarlandı ve geliştirildi. Yeni model, Volkswagen Golf, Ford Focus ve Opel Astra gibi otomobillerle rekabet edecek. Yerine geldiği modelden daha uzun ve geniş boyutlara sahip yeni modelin ismi de daha önce “cee’d” olarak anılırken şimdi “Ceed” oldu.

 

Yeni Kia Sportage’ın aksine Ceed için “Ceed 1” giriş seviyesi yok ve seri “2”den başlıyor. Kia giriş seviyesinde standart sunduğu pek çok özelliğin rakip modellerde opsiyonel olduğunu belirtiyor. Bu özellikler arasında seyir kontrolü, klima, elektrikli pencereler ve otomatik farlar bulunuyor. Ayrıca 16 inç alaşım jantlar, ön sis lambaları ve LED arka lambalar dikkat çekiyor. İçeride, tüm otomobiller deri kaplama direksiyon ve vites kolu, 7 inç dokunmatik ekran, DAB radyo, Android Auto ve Apple CarPlay ile geliyor. Güvenlik kitinde Şerit Koruma Asistanı, Uzun Far Asistanı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Yokuş Kalkış Kontrolü ve İleri Çarpışma – Kaçınma Asistanı bulunuyor.

 

Giriş seviyesinin bir üstünde Kia Ceed Blue Edition bulunuyor (23.700 euro). Bu model 1.4 litre T-GDI turbo benzinli motor, özel Blue Flame boya ve “2” versiyonundaki tüm standart kiti içeriyor. Blue Edition otomobiller 17 inç tekerlekler, karartılmış camlar, arka park sensörleri ve LED lambalarla geliyor. İç kabinde suni deri döşeme ve 8 inç dokunmatik ekranlı uydu navigasyon sistemi dikkat çeken özelliklerden. 7 vitesli otomatik şanzımanla bu versiyonun fiyatı 24.900 euro’ya yükseliyor.

 

Kia Ceed “3” de Blue Edition ile benzer bir özellik listesine sahip. Bunların yanı sıra iki bölgeli klima kontrolü ve 4.2 inç renkli kontrol paneli ekranı da geliyor. Bu donanım seviyesinin fiyatı henüz açıklanmadı.

 

Serinin en üzerinde Ceed First Edition bulunuyor. Akıllı Park Asistanı bu modelde standart geliyor, ayrıca DCT otomatik şanzımanlı otomobillerde Akıllı Seyir Kontrolü ve dur & git özelliği bulunuyor. İçeride elektrikli ayarlanabilen deri koltuklar, açılır tavan penceresi, ısıtmalı direksiyon simidi, anahtarsız giriş ve havalandırmalı koltuklar gibi lüks özellikler kullanıcılara üst düzey konfor ve keyif sunuyor. Ekstra güvenlik kitindeyse Kör Nokta Çarpışma Uyarısı, Hız Sınırı Bilgilendirme Fonksiyonu ve İleri Çarpışma Kaçınma Asistanı var. First Edition için başlangıç fiyatı 28.900 euro.

 

Yeni Kia Ceed teknik olarak yenilense de, tasarımı tanıdık. Otomobil daha sportif bir görünüme sahip. Ön kısımda firmanın “kaplan burnu” tipi ön panjurunun daha geniş bir versiyonu bulunuyor, hava girişleriyse daha aşağıda konumlandırılmış. “Buz küpü” LED gündüz farları yeni Ceed modellerinde standart olarak geliyor.

 

Düz çizgiler arkada da devam ediyor. Arka kapıların gerisindeki geniş sütunlar Kia’nın imzası olarak Ceed’de de bulunuyor. Bunlar LED arka lambaların kıvrımlı görünümüyle kontrast oluşturuyor.

 

Kabinde özellikle kaliteyi yükseltmeye odaklanılmış ancak tasarım tipik Kia kimliğini koruyor. Konsol iki kısma ayrılmış. Üst kısımda standart dokunmatik ekran, alttaysa ses sistemi ve havalandırma kontrolleri yer alıyor.

 

Bu arada, daha alçak sürüş pozisyonu sayesinde ön kısımda daha fazla baş mesafesi var. Arkadaki yolcular da daha geniş omuz mesafesinden faydalanıyor. 395 litrelik bagaj kapasitesiyse VW Golf’ten daha fazla.

 

Kia Ceed motorlar ve teknik özellikler

Kia’ya göre yeni Ceed bağımsız süspansiyonla geliyor ve bu da otomobili çok daha kıvrak hale getiriyor. Aynı zamanda otomobil konforlu bir biniş deneyimi, daha iyi kontrol ve yüksek hızlarda daha fazla stabilite sunuyor.

 

Zengin seçenekler arasında revize edilen 120 bg turboşarjlı 1.0 litre benzinli motor ve eski 1.6 litre motorun yerini alan 140 bg 1.4 litre motor da bulunuyor.

 

Bunların yanı sıra 1.6 litre CRDi dizel motor da 115 bg ile geliyor. Bu versiyonun CO2 emisyonu 99 g/km. Tüm motorlar altı vitesli manuel şanzımanla çalışıyor. 7 vitesli çift debriyajlı şanzıman giriş seviyesi 1.0 litre T-Gdi benzinli motor hariç diğer motor seçeneklerinde opsiyonel olarak alınabiliyor.

 

Drive Mode Select sistemi sayesinde sürücü motorun ve direksiyonun yanıtlarını isteğine göre ayarlayabiliyor. Normal modda yakıt ekonomisi ve kolay manevraya odaklanılıyor, Sport modundaysa daha çabuk hızlanma ve direksiyona daha fazla ağırlık veriliyor.

 

Teknoloji ve güvenlik

Kia yeni Ceed’in sınıfındaki en yüksek teknolojili otomobil olacağını savunuyor. Bluetooth bağlantısı, otomatik farlar ve anahtarsız giriş standart olacak. Ayrıca Kia’da ilk kez ısıtmalı ön cam sunulacak.

 

Şerit Takip Asistanı da Kia’da ilk kez sunuluyor. Sistem 130 km/s hıza kadar bir dizi farklı fonksiyonu gerçekleştirebiliyor. Örneğin, sıkışık trafikte hareket edecek boşluklar buluyor, otoyollarda şerit işaretlerini algılayıp takip edebiliyor, freni, direksiyonu ve gazı kontrol ederek trafiğe uyum sağlayabiliyor.

 

Alıcılar ayrıca adaptif seyir kontrolü, park asistanı, kör nokta uyarısı ve yaya tanıma özellikli İleri Çarpma – Kaçınma Asistanı sistemini otomobile ekleyebilecek.

 

Kia kesin satış tarihini henüz vermese de otomobilin Avrupa’da yaz ayları içinde satışa çıkacağını açıkladı. Dolayısıyla diğer detayları çok yakında öğrenebiliriz.

 

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo