2020 Cadillac CT5: Tasarım, Çıkış Tarihi ve Diğer Detaylar

Ototeknikveri     26 Temmuz 2018 02:50

Cadillac kapsamlı bir dönüşüm geçiriyor, bir dizi yeni model hazırlıyor ve isimlendirme sistemini yeniden yapılandırıyor. Planlanan yeni modellerden birisi de ATS ve CTS sedan modellerin yerini alacak lüks bir orta boy sedan olan CT5.

2020 Cadillac CT5: Tasarım, Çıkış Tarihi ve Diğer Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Stil Cadillac’ın “Sanat ve Bilim” felsefesini yansıtıyor

Yeni model Cadillac’ın güzel Escala konseptinden bazı benzer stil temalarını almış. Bunlar arasında ince LED farlar, ikizkenar yamuk ön panjur ve dikay gündüz farları sayılabilir. Uzun kaput ve fastback profil de yine benzer ancak tavan çizgisi daha yüksek ve pencere çerçeveleri daha geleneksel.

Şık çizgiler ve yumuşak kırışıklarla otomobilin yüzeyi Cadillac’ın “Sanat ve Bilim” felsefesini yansıtıyor. Arka kısımda bumerang biçimli LED farlar, kısa bagaj kapağı ve oldukça büyük egzoz çıkışları dikkat çekiyor.

 

İç kabin

İçeride de Escala konseptinden izler var. Konsoldaki geniş dijital ekranlar, kaliteli döşemeler, fırçalanmış metal aksam ve yolcular için geniş alan iç kabinin belirleyici özellikleri.

 

Teknoloji cephesinde de CT5 oldukça zengin. Cadillac’ın “Super Cruise” yarı otonom sürüş asistanı, OLED kontrol paneli ve CUE multimedya ekranları, arka yolcular için geri çekilebilen multimedya ekranları, ayrıca akıllı telefon uygulamasıyla uzaktan başlatma/kilitleme/açma özelliği modeldeki dikkat çeken teknolojiler arasında.

Motor seçenekleri

Otomobil oldukça güçlü motorlara sahip olacak. Bunlar arasında giriş seviyesi 2.0 litre dört silindirli, normal emişli 3.6 litre V6 ve 404 bg çift turbo 3.0 litre V6 motor da bulunacak. Bu motorlar 10 vitesli otomatik şanzıman ve arkadan çekişli sürüş sistemiyle çalışacak. Opsiyonel olarak dört çekişli sürüş sistemi de sunulacak.

 

Yakıt ekonomisi ve çevre dostu tüketime önem veren alıcılar 2.0 litre dört silindirli turbo motor ve elektrikli motorun birarada bulunduğu plug-in hibrit versiyonu tercih edebilecek. Cadillac CT6 modelinde bu sistem 335 bg güç çıkışı sağlıyor.

Eğer bu yukarıdakilerden hiçbirisi ilginizi çekmediyse, 4.2 litre çift turboşarjlı V8 motorla ilgilenebilirsiniz. CT5 V-Sport versiyonunda bulunması beklenen motor, dört çekişli sürüş sistemi ve 500 bg üzerinde güç çıkışıyla gelecek. Ayrıca modelde sınırlı kaymalı arka diferansiyel, özel Magnetic Ride Control süspansiyon ve agresif stil sunulacak.

 

Bu model BMW M5, Audi RS6 ve Mercedes-AMG E63 gibi otomobillerle rekabet edebilir.

Fiyatlandırma ve üretim

Cadillac’ın sedan serisinde küçük CT4 ile kendisinden daha büyük CT6’nın arasında konumlanacak CT5’in, 30.000 – 40.000 dolar arasında başlangıç fiyatına sahip olması bekleniyor.

 

Yeni model Kasım ayında Los Angeles Auto Show’da tanıtılabilir. Üretimiyse Michigan’daki Lansing fabrikasında 2019’da başlayacak.

 

 

Son Güncelleme : 26 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo