MAKYAJLI POLO'DA YENİ VERSİYONLAR; CROSSPOLO, BLUEGT VE BLUEMOTİON

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 06:08

Volkswagen yeni Polo'nun, CrossPolo, BlueGT ve BlueMotion versiyonlarını Cenevre'de sergileyecek.

MAKYAJLI POLO'DA YENİ VERSİYONLAR; CROSSPOLO, BLUEGT VE BLUEMOTİON
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde makyaj operasyonu ile güncellediği Polo modelini tanıtan Volkswagen, Cenevre Otomobil Fuarı'nda aracın farklı versiyonlarını da sergilemeye hazırlanıyor. Polo ailesinin, hafif arazi şartları için geliştirilen CrossPolo versiyonu da makyaj ile birlikte yeni 17 inçlik jant seçeneğine kavuşuyor. Siyah plastik gövde ve çamurluk kaplamalarının yanında, gümüş renkli detaylara sahip tavan rayları, ayna kapakları ve tamponları ile dikkat çeken yeni CrossPolo'da yeni direksiyon simidine ve koltuk kumaş seçeneklerine yer verilirken vites kolu ve el freni de revize edilmiş. 

Alman markanın bir diğer yeniliği ise arttırılan verimliliği sayesinde düşük tüketim ve emsiyon değerlerine imza atan BlueMotion serisinin, hem benzinli TSI hem de dizel TDI motorlar ile birlikte yeni Polo'da sunulacak olması. 90 hp güç üreten 1.0 litrelik üç silindirli TSI benzinli motor ile ortalama 4.1 litrelik tüketim değerine imza atabilen Polo BlueMotion, 75 hp güç üreten 1.4 litrelik TDI dizel motor ile ortalama 3.1 litrelik tüketim vaat ediyor.

Polo GTI'den sonra, modelin en üst versiyonu olan Polo BlueGT de, makyaj ile birlikte daha şık bir görünüme kavuşmuş. 15 mm alçaltılmış sürüş yüksekliği ve 17 inçlik alaşım jantları ile standart modellerden farklılaşan BlueGT, daha kaslı tamponları, genişletilmiş yan eşikleri ve bagaj kapağı üzerine yerleştirilen arka spoyleri ile sportif bir görünüm sergiliyor. Selefine göre gücü 10 hp artarak, 150 hp'ye ulaşan Polo Blue GT'de kullanılan ve 6 ileri oranlı manuel şanzıman ile konfigüre edilen 1.4 litrelik turbo benzinli motor, silindir kapatma fonksiyonu sayesinde aracın ortalama 4.8 litrelik tüketim değerine ulaşmasını sağlıyor. Makyaj ile birlikte yeni Polo'daki R -Line adlı sportif paketini de revize eden Volkswagen, 2015 yılında aracın,plug in hibrid ve CNG versiyonlarını da sunmaya hazırlanıyor.

Volkswagen Polo ailesi resim galerisi için lütfne tıklayınız.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo