Yeni Mercedes-Benz A-Serisi sedan Audi A3 ile rekabet edecek

Ototeknikveri     26 Temmuz 2018 02:21

Mercedes’in kompakt otomobil serisinin altıncı üyesi de geldi.

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi sedan Audi A3 ile rekabet edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz yeni A-Serisi sedan modelinin standart versiyonunu ortaya çıkardı. Otomobilin yıl sonuna kadar satışa çıkması bekleniyor.

 

A-Serisi’ni hatchback ve Çin’e özel uzun versiyon sedan formlarında görmüştük. Global sedan versiyon ise Audi A3 sedan ve BMW 2 Serisi Gran Coupe ile rekabet için hazırlandı.

 

Yeni model Mercedes’in serisinde C-Serisi’nin altında yer alıyor ve firmanın en uygun fiyatlı dört kapılı modeli olacak. Bu açıdan model 1982’de çıkan orijinal 190’a benziyor. E-Serisi’nin altında yer alan bu model daha sonra C-Serisi adını almıştı.

 

Mercedes A-Serisi sedanın ilk etapta sadece iki motor seçeneğiyle sunulacağını açıkladı. Daha sonra başka motor seçenekleri de sunulmaya devam edilecek.

 

İlk etapta çıkacak motorlar şunlar: 163 bg turboşarjlı 1.3 litre dört silindirli benzinli motor (A200) ve 115 bg 1.5 litre dört silindirli dizel (A180d).

 

Her iki motor da standart olarak altı vitesli manuel şanzımanla geliyor. Hatchback modelde olduğu gibi opsiyonel çift debriyajlı 7 vitesli otomatik şanzıman da sunuluyor. Bu şanzımanda vites geçişleri direksiyon üzerindeki kanatlardan da yapılabiliyor.

 

Otomatik şanzımanla benzinli motor 5.2 litre/100 km yakıt tüketiyor ve CO2 emisyonu 119 g/km. Dizel motorun ise yaktı tüketimi 4 litre/100 km, CO2 emisyonu 107 g/km.

 

Standart önden çekişli versiyonlarla gelecek A-Serisi sedan için sınırlı sayıda dört çekişli 4Matic versiyonlar da sunulması planlanıyor. Bunlar arasında AMG’den A35 4Matic ve A45 4Matic de bulunabilir.

 

A-Serisi sedan, A-Serisi hatchback ile aynı ön kısım tasarımına sahip. Burada büyük ön panjur ve ön çamurlukların ucuna kadar uzanan köşeli farlar dikkat çekiyor.

 

B sütunlarının arkasında sedanın tasarımı hatchback versiyondan farklılaşıyor. Daha uzun bir tavan, uzun arka kapılar ve bagaj bölmesini taşıyan daha uzun arka çıkıntı sedanın farklı özellikleri arasında.

 

Sedanın uzunluğu 4549 mm, genişliği 1796 mm, yüksekliğiyse 1446 mm. Bu boyutlarla otomobil hatchback versiyondan 130 mm daha uzun, aynı genişlikte, 6 mm daha yüksek ve aks mesafesi hatchback ile aynı şekilde 2729 mm.

 

Mercedes daha küçük ön kısım ve genişletilmiş arka çıkıntının sedan otomobili aerodinamik açıdan çok verimli yaptığını belirtiyor. 0.22 cd hava sürtünme katsayısıyla otomobil firmanın daha önceki aerodinamik şampiyonu CLA’yı da (0.23 cd) geride bırakıyor.

 

İçeride, A-Serisi sedan yeni hatchback ile aynı konsol ve gelişmiş multimedya fonksiyonlarına sahip. Yeni MBUX multimedya sistemi dokunmatik ekran ve sesli kontrol özelliğiyle geliyor.

 

Mercedes otomobilin ön yolcular için ortalamnın üzerinde omuz, dirsek ve baş mesafesi sunduğunu, arkada sunulan baş mesafesinin sınıfında lider olduğunu belirtiyor. 420 litre bagaj kapasitesiyse 425 litre kapasitesi A3 sedandan biraz daha küçük.

 

A-Serisi sedan Mercedes-Benz’in MFA II platformunu kullanıyor ve hatchback otomobilde olduğu gibi iki aka süspansiyon kurulumuna sahip: daha düşük fiyatlı modellerde torsiyon çubuklu sistem, üst donanım seviyelerindeyse çok bağlantılı sistem.

 

Model Mercedes’in Almanya’daki Rastatt fabrikasında ve Meksika’da Renault-Nissan ortaklığıyla birlikte işletilen Aguascalientes fabrikasında üretilecek.

 

A-Serisi sedan modelinin başlangıç fiyatının 26.500 pound (29.843 euro / 168.583 tl) civarında olması bekleniyor. Bu fiyatla rakibi Audi A3 sedandan 3000 pound (3000 euro / 19.000 tl) daha pahalı olacak.

 

A-Serisi sedan Mercedes-Benz’in A-Serisi hatchback, B-Serisi MPV, CLA coupe, CLA Station ve GLA crossover modellerinden oluşan kompakt serisinin altıncı üyesi. 2019 yılının sonunda seriye Audi Q3 ve BMW X1 ile rekabet edecek GLB de katılacak.

 

 

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo