Jaguar I-Pace elektrikli taksiler Mercedes’le rekabet edecek

Ototeknikveri     26 Temmuz 2018 05:41

Jaguar’ın I-Pace elektrikli crossover otomobilleri, Almanya’nın Mercedes-Benz sedanlardan oluşan taksi filolarına göz dikti.

Jaguar I-Pace elektrikli taksiler Mercedes’le rekabet edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar 82.000 dolarlık I-Pace elektrikli otomobillerinden on tanesini Münih’in en büyük taksi şirketine bu hafta teslim etti.

 

Daimler’in lüks Mercedes markası Almanya’nın taksi filosunun yaklaşık %60’Inı oluşturuyor. Sürücüler taksi için genellikle 46.200 dolar fiyatlı E-Serisi sedan otomobilleri tercih ediyor. Daimler elektrikli EQ C crossover otomobilleriniyse gelecek yıl piyasaya sürmeye başlayacak.

 

Jaguar Land Rover CEO’su Ralf Speth verdiği bir röportajda “Münih’te insanları çevre dostu elektrikli otomobillere ama özellikle de Jaguar elektrikli otomobillere davet ediyoruz. Burada olmak istememizin nedenlerinden birisi trafikti. Hem şehir içi trafik, hem de havalimanına giden otoban var.” dedi.

 

480 km menzilli I-Pace otomobiller, BMW’nin evi olan Münih’te belediyenin hava kirliliğini düşürme hedefinin de bir parçası. Belediyeden gelen teşvikle, elektrikli taksiler kilometre başına 20 cent daha ucuza yolcu taşıyacak.

 

Hindistan’ın Tata Motors firmasınn sahip olduğu Jaguar, elektrikli modelini bu yılın başında satmaya başladı. Firma elektrikli otomobil serisini çekici tasarıma ve uzun elektrikli sürüş mesafelerine sahip yeni modellerle büyütmeye devam edecek.

 

Münih, dizel otomobillerin yol açtığı hava kirliliği, özellikle de nitrojen oksit emisyonlarını azaltmak isteyen Alman şehirlerinden birisi. Bu amaçla eski dizel araçların şehir merkezine girişinin yasaklanması planlanıyor.

 

Jaguar, diğer Alman şehirlerinin taksi filolarına da girmeye sıcak bakıyor.

 

 

Son Güncelleme : 26 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo