JLR Road Rover ismi için tescil başvurusu yaptı

Ototeknikveri     27 Temmuz 2018 01:10

Road Rover isminin yeni Land Rover model serisi içi kullanılacağı düşünülüyor. Seri 2020’den önce lüks bir elektrikli otomobille başlayacak.

JLR Road Rover ismi için tescil başvurusu yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar Land Rover (JLR) Road Rover ismini tescil ettirmek için başvurdu. Firmalar bu isim tescillerini çoğunlukla gelecekte kullanmak için ya da kendi ürünlerine benzer isimlerin rakipleri tarafından kullanılmasını engellemek için yapıyorlar. Öte yandan, JLR bir süredir “Road Rover” ismini şirket içindeki yazışma ve toplantılarda kullanıyordu. Bu ismin Land Rover’ın 2020’den önce çıkması beklenen, daha çok ABD ve Çin piyasalarını hedef alan ilk elektrikli modeline verilmesi bekleniyor.

 

İlk Road Rover lüks ve iç kabin işçiliği bakımından bir Mercedes-Benz S-Serisi rakibi olabilir. Bunun yanı sıra bazı off-road yetenekleri de olacak. Otomobilde elektrikli motorların sunduğu potansiyel değerlendirilerek etkileyici ve dinamik bir performans sağlanacak.

 

Yeni Road Rover’ın beklenen fiyatı ve çıkış tarihi

Otomobil 2019’un sonlarına doğru Los Angeles Motor Show’da tanıtılabilir. Satışların da hemen arkasından başlaması bekleniyor. Fiyatların en üst versiyonlar için yaklaşık 120 bin dolara (580 bin tl) kadar çıkması bekleniyor.

Road Rover serisi zaman içinde tam teşekküllü bir SUV yerine bazı zorlu koşullar için uygun ama daha çok yol odaklı, normal otomobil tipinde modellerle büyüyecek.

 

Road Rover, Velar gibi, aynı zamanda firmanın geçmişinden deneysel bir modelin de ismi. Bu isim ilk kez 1950’lerde Rover otomobillerle orijinal Land Rover arasında bri köprü olarak ortaya atılmıştı.

 

Konsept 1960’larda üç kapılı bir model olarak yeniden calandırıldı ve orijinal Range Rover’ın temelini oluşturdu.

 

Road Rover modelinin yeni nesil Jaguar XJ ile paralel geliştirildiği tahmin ediliyor. Her iki otomobilin de temelinde hem pil paketlerini hem de pistonlu motorları barındırabilen yeni nesil bir alüminyum mimari var.

 

XJ ve Road Rover çift elektrikli motor kullanan tam elektrikli modeller olacak. Ayrıca otomobillerde isteğe bağlı dört çekişli sürüş sistemi de sunulması bekleniyor. Road Rover üst düzey lükse sahip olacak, ayrıca yükseklik ayarlı süspansiyonla kısmen off-road koşullarına da uyum sağlayacak. Otomobilin elektrikli sürüş mesafesinin 500 km civarında olması, 5.0 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilmesi bekleniyor.

 

JLR gelecek bir kaç yıl içinde Porsche ve Audi gibi firmaların çıkartacağı lüks elektrikli otomobillerle rekabete girecek. Yeni Road Rover’ın en yakın rakibinin 2019’da çıkacak Audi E-tron Sportback olması bekleniyor. Bu dört çekişli model de 500 km civarı elektrikli sürüş mesafesiyle gelecek.

 

Road Rover’ın kendi tasarım dili olup olmayacağı konusu henüz belirsiz ancak gergin ve çok temiz yüzeylere sahip Velar ile benzer bir görünüm vermesi sürpriz olmaz.

 

 

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo