Yeni Tata Harrier, Range Rover Evoque platformunu kullanıyor

Ototeknikveri     27 Temmuz 2018 08:46

JLR’nin Hintli sahibi Tata 2019’da Harrier SUV ile lüks piyasayı hedefliyor. Modelde Land Rover otomobillerden alınan gelişmiş teknolojiler ve mimari bulunacak.

Yeni Tata Harrier, Range Rover Evoque platformunu kullanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tata yeni SUV’sinde Jaguar Land Rover’ın bütün imkanlarından faydalanacak. Harrier adı verilen yeni model özellikle Hindistan, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde firmanın karlılığını artıracak.

 

Cenevre Motor Show’da tanıtılan H5X konseptini temel alan Harrier’ın tasarımı bir video ile tanıtıldı.

Konseptin genel stili ve büyük boyutları kalırken, üretim versiyonunun dış cephe tasarımının biraz yumuşatıldığı görülüyor. İç kabini henüz görmedik ancak Tata yüksek kalite, geniş bir kabin ve gelişmiş bağlantı teknolojileri vadediyor.

 

Harrier kaputun altında da pek çok özelliği Land Rover modelleriyle paylaşacak. Land Rover’in D8 platformunun bir versiyonu olan Omega modüler mimarisini kullanan model, Hindistan’ın yol koşullarına uyarlandı.

D8 platformu Range Rover Evoque, yedi koltuklu Land Rover Discovery Sport ve Jaguar E-Pace SUV’lerin de temelinde bulunuyor. Harrier’in beş ve yedi koltuklu versiyonlarının çıkarılması bekleniyor.

 

Hindistan’da Harrier, iki farklı güç çıkışıyla, Fiat Chrysler kaynaklı 2.0 litre dört silindirli dizel motor kullanacak. Dört çekişli sürüş sistemi de sunulacak. Ayrıca daha sonra bir plug-in hibrit versiyon da gelebilir.

Tata’nın yeni SUV’si eğer başarılı olursa gelecekte markayı şu anda varlık göstermediği yeni piyasalara da sokabilir.

 

 

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo