Seat Arona daha keyifli bir sürüş için dijital kokpitle geliyor

Ototeknikveri     01 Ağustos 2018 03:00

Leon ve Ateca’dan sonra Arona da Seat’ın Dijital Kokpit özelliğinden faydalanan modellerden oldu.

Seat Arona daha keyifli bir sürüş için dijital kokpitle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sistem 10.25 inç interaktif ve kişiselleştirilebilir ekranla geliyor. Analog göstergelerde de bulunabilen klasik bilgilerden navigasyona ve – opsiyonel - renkli haritalara her şey bu ekranda görüntüleniyor.

 

Seat Dijital Kokpit’in üç ana bilgilendirme ekranı sunduğunu belirtiyor, bunlar Klasik, Dijital ve Dinamik Görünüm diye adlandırılıyor. Klasik ekran analog göstergelerin klasik özelliklerini gösterirken, bunların arasında navigasyon, müzik, telefon, sürüş yardım bilgileri ve sürüş verileri gibi şeyler görüntüleniyor.

 

Dijital ekranda sürücüler park yerlerini bulabiliyor, yol tariflerini daha kolay takip edebiliyor, detaylı harita bilgilerini görüntüleyebiliyorlar. Ayrıca istenen menu bilgilerine yakınlaştırma ya da uzaklaştırma yapılabiliyor.

 

Dinamik ekranda yol tarifleri daha gelişmiş ve detaylı şekilde görüntülenyor, sürücü araç bilgilerine erişebiliyor, ayrıca Şerit Asistanı, Kör Nokta Tespiti ve Ön Bölge Asistanı gibi sürüş yardım sistemleriyle ilgili bilgileri görüntüleyebiliyor. Üç ana bilgi ekranı da direksiyondaki “Görüntüle” butonuyla açılabiliyor, bu ekranlar ayrıca kişiselleştirilebiliyor.

 

Seat tasarım direktörü Alejandro Mesonero-Romanos “Müşterilerimize en kaliteli tasarımı sunma hedefiyle, klasik gösterge panelini dijital dünyaya taşıdık. Burada her bir piksel büyük hassasiyetle tasarlandı. Bu dijital ortamla iç tasarımda bir sonraki seviyeye atlamış olduk.” dedi.

 

Geçen yaz piyasaya çıkan Seat Arona, kompakt Ateca’nın ardından markanın ikinci SUV’si. Otomobil yarı kompakt segmentinde Renault Captur ve Peugeot 2008 ile rekabet edecek. Seat Arona Türkiye’de 136.500 TL, Almanya’da 16.290 euro, İngiltere’de 16.905 pound’dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

 

 

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo