BMW Macaristan’da 1 milyar euro yatırımla yeni fabrika kuruyor

Ototeknikveri     01 Ağustos 2018 03:39

BMW Grubu Macaristan’ın Debrecen kenti yakınlarında yeni bir fabrka inşa edecek. Firma 20 yıl sonra ilk kez Avrupa’da yeni bir üretim tesisi açıyor.

BMW Macaristan’da 1 milyar euro yatırımla yeni fabrika kuruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticisinin yeni fabrikası 1 milyar euro yatırımla kurulacak, yılda 150.000 otomobil üretim kapasitesine sahip olacak ve 1000’in üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.

 

Yeni Debrecen fabrikası 2000 yılından bu yana BMW’nin Avrupa’da açtığı ilk yeni üretim tesisi olacak. 2000 yılında BMW Almanya’nın Leipzig kentinde yeni bir fabrika açma kararı almıştı. BMW fabrikada hangi modellerin üretileceği bilgisini henüz vermedi ancak geleneksel ve elektrikli modellerin aynı üretim hattında üretilebileceğini açıkladı.

BMW AG yönetim kurulu üyesi Oliver Zipse “Gelecekte Avrupa’daki bütün BMW Grubu fabrikaları geleneksel otomboillerin yanında elektrikli otomobillerin de üretilebileceği şekilde donatılacak. Macaristan’daki yeni fabrikamız da hem yanmalı motorlu modelleri hem de elektrikli modelleri tek hatta üretebilecek. Yeni fabrika dünya çapındaki üretim ağımızın kapasitesini artıracak. Üretim başladığında fabrika esneklik, dijitalizasyon ve üretim alanında yeni standartlar belirleyecek.” diye konuştu.

 

Mercedes, Audi ve Suzuki Macaristan’da fabrikalara sahip. Opel de ülkede bri motor fabrikası işletiyor. BMW’nin yeni Macaristan fabrikası firmanın dünya çapındaki 31 tesisi arasına eklenecek.

BMW yeni Debrecen fabrikasının inşaatına 2019’un ikinci yarısında başlayacak.

 

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo