2019 Porsche 911’den ilk fotoğraflar

Ototeknikveri     01 Ağustos 2018 09:00

Yeni 911 hibrit sistemle gelecek ancak Turbo modeller yanmalı motor kullanmaya devam edecek. Model direktörü August Achleitner yeni modelin “tüm zamanların en iyi 911’i” olacağını söylüyor.

2019 Porsche 911’den ilk fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma içindeki kod adı 992 olan 2019 Porsche 911, Kasım ayında Los Angeles’da yapılması planlanan tanıtımından önce neredeyse tamamen kamuflajsız görüntülendi.

 

Almanya’da çekilen görüntülerde otomobil kamuflajsız üretim versiyonu kaportayla görülüyor. Arka kısım stilinin Mission E konseptiyle ve gelecek yıl çıkacak Taycan ile benzer olduğu dikkat çekiyor.

 

Beklendiği gibi, yeni nesil 911 stil bakımından mevcut modelin evrimleşmiş hali olacak. Güç aktarım mekanizmalarındaki güncellemeler stilden daha fazla öne çıkacak.

 

Küçük direksiyon komutlarıyla otomobilin şeridin ortasında kalmasını sağlayan Şerit Koruma Asistanı’nın yeni nesilde gelmesi bekleniyor. Sürücü isterse sürüş yardım sistemlerini açıp kapatabilecek, böylece isterse geleneksel sürüşün keyfini çıkartabilecek.

 

Yeni nesil 911 serisine 630 bg Turbo S öncülük edecek. Tüm seride geçen yılın Speedster modellerinin ikonik tasarımından etkilenen kaslı bir görünüm hakim. Turbo ve Turbo S modelleri geniş arka tekerlek bombeleri ve güçlü performansı vurgulayan sabit arka kanatla serinin en agresif otomobilleri olacak.

 

Yükseltilmiş arka kısmın hibrit sistem için teknik bir gereklilikten daha çok bir tasarım özelliği olduğu anlaşılıyor. Yeni 911 hibrit teknolojisine sahip ilk nesil olsa da, bu otomobilin dış tasarımında ciddi bir etki oluşturmamış.

 

Motorlar ve güç çıkışları

Gelecek 911 serisi, GT3 dahil, turboşarjlı altı silindirli motorlar kullanacak. GT3 500 bg üzerinde güç çıkışı sunarken, standart modellerde de güç çıkışları bugünkü Carrera ve Carrera S’ye kıyasla 10 – 15 bg artacak. Böylece, yeni nesil 911 serisi modellerinin güç çıkışları 375 – 430 bg arasında olacak.

 

Hibrit 911 modeli 2020’de gelecek. Bu modelde altı silindirli yanmalı motor, elektrikli motorla birlikte çalışacak, sınırlı da olsa elektrikli sürüş ve performans artırıcı özellikler sunacak. Hibrit versiyonun 700 bg üzerinde güç çıkışına sahip olması ve “elektrikli güç artışı” butonuyla gelmesi bekleniyor.

 

Elektrikli güç aktarım mekanizması mühendislere boyutlandırma bakımından bir miktar sorun çıkardı ancak buna rağmen 2020’de yürürlüğe girecek yeni CO2 standartları hibrit modelin geliştirme sürecini hızlandırdı.

 

En üst donanım seviyesi Turbo S mevcut otomobildeki 3.8 litre altı silindirli motorun yükseltilmiş bir versiyonunu kullanacak ve Ferrari 488 GTB’ye karşı güçlü bir rakip olacak. Porsche mühendisleri ağırlığı azaltmak için en üst versiyonda hibrit sistemden vazgeçti.

 

Geleceğin amiral gemisi modeli motor donanımını GT2 RS’den alacak, bugünkü Turbo S ile kıyaslanınca güç çıkışı 50 bg artarak 630 bg’ye çıkacak.

 

Turbo S’nin altında konumlanan standart Turbo modelde güç çıkışının 592 bg civarı olması bekleniyor. Bu da bugünkü versiyondan 61 bg daha fazla. Turbo ve Turbo S 320 km/s hızların üzerine çıkabilecek.

 

Ayrıca bugünkü Turbo S modelinin 2.9 saniye olan sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresinin daha da kısalması bekleniyor. Yeni Turbo ilk kez 3 saniyenin altına inecek.

 

Yenilenen şasi

Sekizinci nesil 911, MMB platformunu kullanacak ve boyutları – genel uzunluk hariç - öncekine kıyasla bir miktar artacak.

 

Modüler tasarım sayesinde aynı mimari yeni nesil Boxster ve Cayman’da da kullanılabilecek. Ayrıca gelecek Audi R8 ve Lamborghini Huracan modelleri de tasarım ve mühendislik bakımından yeni 911’den etkilenebilir. Güncellenen mimariyle birlikte daha fazla yüksek mukavemetli çelik ve alüminyum kullanılarak ağırlık azaltılacak.

 

Fotoğraflanan otomobillerde ayrıca tam genişlikte bir katlanabilir arka kanat dikkat çekiyor. Bu yeni otomobildeki çok sayıda aktif aerodinamik parçalardan sadece bir tanesi. Böylece stabilitenin artırılması ve ihtiyaç halinde ilave çekiş gücü sağlanması hedefleniyor. Aktif ön spoyler de modellerde yer alması beklenen parçalardan ancak fotoğraflarda henüz karşımıza çıkmadı.

 

İç kabin ve konsol

Yeni Cayenne ve Panamera, yeni nesil 911’in konsol tasarımı hakkında ipucu veriyor. Görüntülenen prototiplerde ortada bir takometre ve iki yanında – orta konsoldaki dokunmatik ekranın çevresinde kümelenmiş - iki dijital ekran göze çarpıyordu.

 

Teknoloji Audi’nin Sanal Kokpit sistemini andırıyor ancak biraz daha geleneksel görünüyor.

 

Önceki nesiller gibi yeni 911’in de bir Targa versiyonu olacak ancak bunun hemen piyasaya çıkması beklenmiyor.

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo