Tesla Avrupa’ya kuracağı dev fabrika için Almanya ve Hollanda’yla görüşüyor

Ototeknikveri     02 Ağustos 2018 03:19

Tesla Avrupa’da kuracağı dev fabrika için Alman ve Hollandalı devlet yetkilileriyle görüşmeler yürütüyor.

Tesla Avrupa’ya kuracağı dev fabrika için Almanya ve Hollanda’yla görüşüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla’nın fabrika kurmak için Almanya’daki iki eyaleti değerlendirdiği ve devlet yetkilileriyle görüştüğü öğrenildi. Kurulacak dev fabrikada otomobillerin yanı sıra pil üretimi de yapılacak. Görüşmelerin henüz sona ermediği ve Tesla’nın fabrikanın konumuna karar vermediği söyleniyor.

 

Haziran ayında Elon Musk Twitter’da Avrupa’daki fabrika için ilk seçimlerinin Almanya olduğunu yazmıştı.

Tesla’nın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki lk dev fabrikasının inşaatı da halen devam ediyor. Öte yandan firma üçüncü fabrikasını da Şanghay’da kurmak için Çinli yetkililerle anlaştı.

 

Tesla’nın planları sadece dev fabrikalardan ibaret değil. Firma giriş seviyesi Model 3’ün üretimini artırmayı hedefliyor, ayrıca Model Y isimli küçük crossover gelecek yıl tanıtılacak. Elektrikli tır, elektrikli pikap kamyonet ve piyasadaki tüm yüksek performanslı araçları geride bırakacağı iddia edilen elektrikli hiper otomobil için de çalışmalar devam ediyor.

Musk’a göre, Tesla bu yıl kara geçmeye başlayabilir. Buna rağmen, pek çok analist firmanın hayatta kalabilmek için çok yüksek miktarlarda sermaye artırımına gitmesi gerektiğini söylüyor. Birkaç gün önce Tesla’nın bazı tedarikçilerinden yaptığı ödemelerin bir kısmını geri almak üzere talepte bulunduğu haberleri çıkmıştı.

Son Güncelleme : 02 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo