Yeni 2020 Skoda Octavia hibrit teknolojiyle gelecek

Ototeknikveri     03 Ağustos 2018 01:33

Yeni Skoda Octavia firmanın 2021’e kadar dokuz yeni model çıkartma planına öncülük ediyor.

Yeni 2020 Skoda Octavia hibrit teknolojiyle gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki üç yıl Skoda’nın yaklaşık 123 yıllık tarihindeki en dönüştürücü süreç olabilir. Çek firma bu kadar kısa süre içinde dokuz yeni otomobil çıkartmayı planlıyor. Bu yeni modellere dördüncü nesil Skoda Octavia öncülük edecek.

 

Son zamanlarda Skoda daha çok SUV serisini büyütmeye odaklansa da, Octavia firmanın en önemli ve en çok para kazandıran modeli olmaya devam ediyor. Octavia 1959’dan beri Skoda’nın portföyünde bazı aralıklarla da olsa yerini korudu. Geçen Haziran ayında altı milyonuncu Skoda Octavia otomobil üretim bandından indi.

 

Şu anki üçüncü nesil model kısa süre önce güncellendi, dolayısıyla yeni nesil 2020’ye kadar gelmeyecek. Öte yandan, yeni nesilde bizi çok önemli değişiklikler bekliyor.

 

Dördüncü nesil Octavia Volkswagen Grubu’nun MQB mimarisinin güncel bir versiyonunu kullanacak. Bu sayede otomobil plug-in hibrit ve 48 volt yarı hibrit versiyonlarla sunulabilecek.

 

Geleneksel benzinli ve dizel seçenekler Skoda’nın en çok satanları olmaya devam edecek. Volkswagen’in 1.5 litre TSI benzinli dört silindirli motoru kalacak ancak yeni bir 1.5 litre dizel seçeneğin de sunulması bekleniyor.

 

Kullanım kolaylığı alanında bazı gelişmeler hedefleniyor, bunun yanı sıra Octavia hatchback uzun ve sedan benzeri şeklini koruyacak. Skoda’nın satış ve pazarlama yöneticisi Alan Favey yeni model için “Octavia için uzun bir gelecek görüyoruz. Yeni model çok modern olacak. Öte yandan, Octavia bu nesilde de sedan görünümlü bir hatchback olmayı sürdürecek.” diye konuştu.

 

Yeni Ford Focus’la rekabet edecek gerçek aile tipi hatchback ise yeni nesil Rapid olacak. 2019’da, yeni Rapid MQB A0 platformunun en küçük versiyonuna geçecek. Bu platform Seat Ibiza ve Volkswagen Polo gibi süper mini otomobillerde de kullanılıyor.

 

Otomobil artık ucuz bir model olarak pazarlanmayacak, daha çok Skoda’nın Golf muadili gibi yansıtılacak, ayrıca süreç içinde yeni bir isim alacak.

 

Bu modelin önemini gösterecek şekilde, yeni Rapid ayrıca Skoda’nın yeni SUV’sinin temelini oluşturacak. Mart ayında Cenevre Motor Show’da Vision X konseptiyle önizlenen bu model 2019’un sonlarına doğru gelecek, aynı platform ve aks mesafesine sahip olacak.

 

Anuq ya da Amiq adını alması beklenen ve markanın en küçük SUV’si olacak model VW T-Roc ve Seat Arona ile aynı konumda olacak.

 

Skoda’nın ilk elektrikli otomobili Citigo’nın tam elektrikli versiyonu Citigo E olacak. Gelecek yıl çokması beklenen model, kısmen, geçen yıl Frankfurt Motor Show’da gördüğümüz Vision E konseptinin üretim versiyonu olacak. Bu otomobilde Volkswagen Grubu’nun yeni MEB platformu kullanılacak.

 

Skoda’nın takvimi

2018 sonu: Skoda Kodiaq vRS

Bu model 240 bg 2.0 TDI motorla gelecek ve Ekim ayında Paris Motor Show’da tanıtılması bekleniyor.

 

2019 başı: Skoda Rapid

Yeni Rapid farklı bir isim alacak, ayrıca Ford Focus ve Volkswagen Golf’le rekabet edecek.

 

2019: Skoda Kodiaq Coupe

Kodiaq’ın coupe versiyonu Çin piyasasına özel sunulacak. Modelin Avrupa’ya gelmesi beklenmiyor.

 

2019: Skoda Vision X

Skoda’nın yeni SUV ailesine katılacak crossover, yeni Rapid’i temel alacak.

 

2019: Skoda Superb

Skoda’nın amiral gemisi sedan modeli gelecek yıl güncellenecek. Modelin plug-in hibrit sistemle gelmesi bekleniyor.

 

2019 sonu: Skoda Citigo E

Skoda Citigo E, markanın ilk tam elektrikli otomobili olacak.

 

2020 başı: Skoda Octavia

Yeni model plug-in hibrit ve 48V yarı hibrit teknolojileriyle sunulacak.

 

2020 sonu: Skoda Vision E

Skoda Vision E elektrikli crossover daha önce konsept formunda tanıtıldı. Üretim versiyonu MEB platformuyla üretilecek ve 500 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak.

 

2021: Skoda Fabia

Yeni nesil Skoda Fabia üç yıl sonra piyasada olacak.

 

 

Son Güncelleme : 03 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo