2019 Auris Touring Sports Avrupa’ya Geliyor

Ototeknikveri     05 Ağustos 2018 08:05

Yeni Auris’in station versiyonu 2019 Toyota Auris Touring Sports’un bir prototipi daha kameralara yakalandı.

2019 Auris Touring Sports Avrupa’ya Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görüntülenen prototip epey sıkı kamuflajlı olsa da, önceki modelden daha geniş olacağı ve hatchback kardeşiyle aynı köşeli ön fasya tasarımını taşıdığı anlaşılabiliyor. Arka kısımda lambaların yeni RAV4’ü anımsatması bekleniyor.

 

Yeni Auris hatchback için aks mesafesi 40 mm arttığını göz önüne alarak, benzer bir artışı Touring Sports versiyonunda da bekleyebiliriz. Artışla birlikte otomobilin aks mesafesi 2640 mm civarı olabilir, bu da bir Golf Variant otomobilinkinden daha uzun.

 

Auris Touring Sports firmanın elektrikli güç aktarım mekanizmalarını destekleyen TNGA platformunu kullanacak. Giriş seviyesi 114 bg 1.2 litre turbo benzinli motorun yanı sıra station versiyonda 120 bg 1.8 litre ve 178 bg (180 PS) 2.0 litre motorlara sahip benzinli – elektrikli hibrit sistemler bekleyebiliriz. Herhangi bir dizel seçenek ise planlarda yok.

 

İç kabin hatchback versiyonla büyük ölçüde aynı olacak. Dolayısıyla standart 8 inç dokunmatik ekran, ses tanıma, Qi kablosuz şarj, üst modellerde 7 inç TFT multi-info ekran, deri döşeme, klima kontrolü ve çeşitli aktif güvenlik özellikleri karşımıza çıkabilir.

 

Ne zaman satın alabileceğiz?

Hatchback versiyon bu yıl sonunda Avrupa’da piyasaya çıkacak, Touring Sports’un da 2019’un başlarında bunu takip etmesi bekleniyor. Otomobil piyasaya çıktığında VW Golf Variant, Hyundai i30 Tourer, Renault Megane Sport Tourer, Peugeot 308 SW ve Opel Astra Sports Tourer gibi rakiplerle karşılaşacak.

Son Güncelleme : 05 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir82559 Türkiye'de çok fazla sw kasa tipi sevilmese de , avrupada epey rağbet görecek bir araca benziyor. donanım ve özellikleri ile ayrıca aracın boyutları ile D segmentine yaklaştığı da söylenebilir.

    10 08 2018 11:01 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo