Alman girişim şirketi güneş enerjili otomobil deniyor

Ototeknikveri     08 Ağustos 2018 09:02

Münih merkezli bir yeni nesil girişim şirketi yaz güneşinden faydalanarak Sion güneş enerjili otomobilinin son aşama testlerini gerçekleştirdi. Bu güneş enerjili elektrikli otomobil sürüş esnasında şarj oluyor.

Alman girişim şirketi güneş enerjili otomobil deniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Almanya 2020 yılında yollarında 1 milyon elektrikli otomobilin dolaşması hedefini yakalayamayacak gibi görünüyor ancak Alman hükümeti elektrikli otomobiller için pil üreten firmalara destek vermeye hazır olduğunu açıkladı.

 

2016’da kurulan yeni nesil girişim şirketi Sono Motors, Sion adını verdiği bir güneş enerjili elektrikli otomobil geliştiriyor. Otomobil geleneksel prizlerin yanı sıra kaporta üzerindeki güneş panelinden de şarj oluyor.

 

Sion’un üretimi 2019’un ikinci yarısında başlayacak. Firma gelecek yıl 16.000 euro fiyatla satacağı model için şimdiden 6500 sipariş aldı.

 

Sion otomobilin tavanında, kaputunda ve yan kısımlarında 330 güneş hücresi olacak. Otomobilin pil sistemi 250 km iki şarj arasında 250 km sürüş mesafesi sunacak.

 

Sion’da ısıtmalı koltuklar, klima, büyük multimedya sistemi ve telefon entegrasyonu gibi özellikler bulunacak. Otomobile fazla komplike sistemler yerleştirilmeyerek basit tutulması planlanıyor.

 

 

Son Güncelleme : 08 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo