Audi E-Tron’la artık frene basmak tarih oluyor!

Ototeknikveri     09 Ağustos 2018 01:28

Audi yeni çıkacak E-Tron crossover modelinin gelişmiş rejeneratif fren sistemini tanıttı. Yeni sistem kullananların aklını başından alacak kadar ileri bir teknolojiye sahip.

Audi E-Tron’la artık frene basmak tarih oluyor!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’ye göre, E-Tron’un elektrikli güç aktarım mekanizması öyle bir şekilde çalışıyor ki, gaz kesme manevralarının %90’ında fren pedalına dokunmak gerekmiyor.

 

Peki bu nasıl mümkün oluyor? Otomobil üç farklı enerji ger kazanım moduna sahip, bu sistem yokuş aşağı sürülen her kilometre için 1 kilometre daha elektrikli sürüş mesafesi kazandırıyor. Bunun için iki elektrikli motor, elektro-hidrolik entegre fren kontrol sistemiyle birlikte çalışıyor ve sürücü üç farklı mod arasında seçim yapabiliyor.

 

İlk mod vites geçiş kollarını kullanarak vites boşta sürüşten geri kazanım sağlıyor, ikinci mod öngörüsel verimlilik asistanı sayesinde otomatik geri kazanım sağlıyor, üçüncüyse fren geri kazanımını geleneksel frenlerin kısmi kullanımıyla birleştiriyor. Bu sistem SUV’nin toplam elektrikli sürüş mesafesini %30 uzatıyor.

 

Bu teknolojiyi tanıtmak için Audi E-Tron otomobilleri Pikes Peak’e getirdi ve neredeyse hiç fren kullanmadan dağdan aşağıya doğru test sürüşleri yapıldı. Direksiyon başındaki Audi mühendisinin dağdan aşağıya inişte sadece bir kaç kez frene bastığı belirtildi. İnişin sonunda geri kazanım sistemi 95 kWh kapasiteli pile 6.8 kWh enerji sağladı.

 

Sistem sayesinde frenler çok az kullanıldığı için Audi fren disklerinin paslanmasını önleyecek bir günlük temizlik döngüsü de geliştirdi.

 

Yeni Audi E-Tron WLTP prosedürüne göre 400 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Yeni model 17 Eylül günü San Francisco’da özel bir etkinlikle tanıtılacak.

 

 

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo