Yeni Lynk & Co 04 ve 05 modelleri Avrupa’ya gelmeye hazırlanıyor

Ototeknikveri     09 Ağustos 2018 07:04

04 ve 05 adlarını alması beklenen, Lynk & Co’nun yeni elektrikli büyük SUV ve sedan otomobilleri markanın ürün atağına öncülük edecek.

Yeni Lynk & Co 04 ve 05 modelleri Avrupa’ya gelmeye hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geely’nin sahibi olduğu Lynk & Co Avrupa otomobil piyasasında iki yeni modelle atak yapmaya hazırlanıyor. Lynk & Co yeni bir marka olmasına rağmen Volvo’nun SPA platformunu kullanan iki elektrikli modeli daha şimdiden planlamaya başladı. Otomobiller 2020’lerin başlarında gelecek.

 

İlk model büyük bir SUV olacak. Firma içinden bir kaynak bu otomobil hakkında “XC90 platformu üzerinde çalışmayı planlıyoruz ancak otomobil tamamen elektrikli olacak. Şimdiden dört farklı versiyon üzerinde çalışıyoruz, bunların hepsi Volvo kaynaklı olmayacak.” diye konuştu.

Ayrıca Lynk & Co’nun Avrupa piyasasına yönelik bir model üzerinde daha çalıştığı öğrenildi. Bu da S90 mimarisini kullanan ve 2020’den sonra gelecek bir sedan olacak.

 

Marka XC60 temelli 03 ve XC40 temelli 02 modellerini Avrupa’da satmak istiyor ancak Lynk & Co’nun bu piyasadaki varlığı daha da öteye geçecek. 04 ve 05 adlarını alması beklenen yeni modeller Avrupa’yı hedef alacak.

 

Her iki model de hibrit ya da tam elektrikli olacak, geleneksel motorlarla sunulmayacak. Volvo aynı kalite ve teknoloji ancak daha ucuz fiyatlarla sunacağı Lynk & Co otomobillerle Alman markalarını hedef alıyor.

 

Yeni modellerin benzer görünüm ve boyutlarda olması, 02 ve 03 modelleriyle de ortak noktaları olması bekleniyor. SUV modelin yedi koltuklu versiyonunun hazırlanması da muhtemel.

 

Öte yandan, Asya piyasasına yönelik olaraksa Lynk & Co’nun bir spor sedan üzerinde çalıştığı öğrenildi. Bu otomobil XC40’ın CMA platformuyla gelecek. Sedan 2.0 litre turbo benzinli motor ve 250 bg civarı güç çıkışına sahip olacak. Avrupa’ya gelmeyecek bu model de yine 2020’den sonra piyasaya çıkacak.

 

 

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo