2019 BMW X7 test videosunda off-road yeteneklerini kanıtlıyor

Ototeknikveri     14 Ağustos 2018 05:09

BMW’nin en büyük SUV’si ABD ve Çin piyasalarına odaklanacak ancak 2019 Şubat’tan itibaren Avrupa’ya da gelecek. Otomobilin hibrit versiyonu da olacak.

2019 BMW X7 test videosunda off-road yeteneklerini kanıtlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW’nin X7 için tanıtım süreci devam ediyor. Marka otomobilin off-road yeteneklerini sergileyen yeni bir video yayınladı. Videoda X7’nin ağır kamuflajlı olduğu görülüyor.

 

Kısa süre önce internete sızan fotoğraflar sayesinde otomobilin nasıl görüneceğini zaten biraz biliyoruz. Yeni modelin stili biraz yumuşatılsa da Concept X7 iPerformance ile hala çok benzer.

 

Önce Brezilya’da bir otomobil sitesi olan Allthecars’da yayınlanan fotoğraflar otomobilin dış cephe tasarımını, büyük ön panjurları ve özgün arka lambaları tamamıyla gösteriyor. Otomobille birlikte 19 inç – 22 inç arası tekerlek seçenekleri sunulacak.

 

Bunun yanı sıra, M versiyonu bir X7 test otomobili de görüntülendi. Bu da modelin sportif versiyonlarının nasıl görüneceğine dair fikir veriyor.

 

Kasım ayında Los Angeles Motor Show’da tanıtılacak SUV, Mercedes-Benz GLS ve Range Rover gibi modellerle rekabet edecek. Yeni model geçen yılki Frankfurt Motor Show’da gösterilen X7 iPerformance konseptiyle benzerliklere sahip.

BMW’nin yeni modeli X7 iPerformance konseptinin hibrit sistemi yerine ilk etapta doğal emişli bir motorla gelecek. Daha sonra bir hibrit versiyon da sunulacak. BMW’nin X7’nin tüm motor seçeneklerini açıklaması için henüz çok erken ancak X7 M50d M Performance, xDrive40i, xDrive50i ve xDrive30d modellerinin ilk etapta geleceği biliniyor. Ardından 3.0 litre dizel motorlu 30d, 40d ve 50d modelleri, ayrıca çift turbo 4.4 litre benzinli V8 seçeneğinin gelmesi bekleniyor. X7 xDrive M60i serinin en üst noktasını oluşturabilir.

 

Yeni model 2019 yılının Şubat ayından itibaren Avrupa yollarında görülebilir. İlk üretim öncesi modeller geçtiğimiz aylarda ABD’nin Güney Karolina eyaletindeki Spartanburg fabrikasında montaj hattından indi.

 

X7 BMW’nin en büyük SUV’si ve kutu benzeri yolcu alanı, düz ön kısım, çok büyük ön panjur ve ince far kümeleriyle tipik bir SUV biçimine sahip olacak. Üretim versiyonunun stili satışa çıkmadan önce biraz yumuşatılacak olsa da boyutlarının aynı kalması bekleniyor. Otomobilin uzunluğu 5020 mm, genişliği 2020 mm, yüksekliği 1800 mm, aks mesafesiyse 3010 mm.

 

Kamuflajın ardında alışıldık BMW tasarım özellikleri var. Bunlara gündüz farları ve ön panjur örnek gösterilebilir. X7 iPerformance konseptindeki ışık çubuğu ise üretim modelinde yer almıyor.

 

Yedi koltuklu X7 özellikle ABD ve Çin piyasaları düşünülerek geliştiriliyor ancak otomobilin diğer piyasalarda da sunulacağı doğrulandı.

 

Daha önce X7’nin X5 ile aynı temelleri paylaşacağı düşünülüyordu ancak otomobilin pek çok parçası tamamen modele özel. Dolayısıyla iki model arasındaki farklar sadece aks mesafesinin uzatılmasından ibaret değil. Ayrıca X7 sadece X5 ve X6 değil diğer pek çok BMW modelinden de motor seçenekleri alacak. Otomobilin 100 km menzilli bir plug-in hibrit versiyonu da olacak.

 

Yeni model Spartanburg fabrikasında üretilecek, üç sıra koltuğa sahip olacak, ABD ve Çin’de Cadillac Escalade ve Lincoln Navigator gibi modellerle rekabet edecek. Yeni X7, Mercedes-Benz GLS’den 110 mm daha kısa ve biraz daha geniş, Range Rover’dan ise 30 mm daha uzun.

 

X7’nin geliştirme süreci 2015 yılının sonlarından bu yana devam ediyor.

 

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo