ABD üretimi Mercedes SUV’ler Çin gümrüğünde bekletiliyor

Ototeknikveri     14 Ağustos 2018 09:00

Mercedes-Benz’in ABD’nin Alabama eyaletindeki Tuscaloosa fabrikasında ürettiği SUV’ler Şanghay gümrüğü yetkilileri tarafından potansiyel problemlere karşı kontrol edilmeleri amacıyla bekletiliyor. Bu olay ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

ABD üretimi Mercedes SUV’ler Çin gümrüğünde bekletiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin sosyal medyasında dolaşan haberlere göre, Çinli gümrük yetkilileri ABD’de 4 Mayıs ve 12 Haziran arasında üretilen ve ülkeye gönderilen Mercedes GLE ve GLS modellerinin fren arızası nedeniyle güvenlik riski taşıdığını iddia ediyor. Belgelere göre, Şanghay’daki yetkililer otomobillerin arka frenlerini yetersiz buldu. Öte yandan, Çinli yetkililer henüz bu belgelerin doğruluğunu onaylamadı.

 

Daimler ise söz konusu araçlardaki potansiyel fren arızası konusunda bilgilendirildiğini, sorunu çözmek için ilgili yetkililerle temasta olduklarını açıklamakla yetindi. Daimler’den yapılan açıklamada söz konusu durum “tamamen teknik bir mesele” olarak nitelendirildi.

 

Geçen Çarşamba günü Çin, ABD’den yaptığı 16 milyar dolarlık çelik ürünleri ve otomobil ithalatına %25 ilave gümrük vergisi getirebileceğini açıklamıştı. ABD Başkanı Donald Trump’ın korumacı politikalarıyla başlayan iki ülke arasındaki ticaret savaşları bir süredir devam ediyor.

 

Haziran ayında Daimler söz konusu ticaret savaşı nedeniyle 2018 kar öngörüsünü düşürdü. Gelişmeler otomotiv sektörünün tamamında endişe yarattı.

 

 

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo