Alfa Romeo Mito 2019’da yerini bir crossover modele bırakabilir

Ototeknikveri     15 Ağustos 2018 11:39

Avrupa’da üç kapılı hatchback otomobillere olan talep düşmeye devam ediyor. Bundan olumsuz etkilenen bir model de Alfa Romeo Mito olacak.

Alfa Romeo Mito 2019’da yerini bir crossover modele bırakabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2008’den bu yana üretilen süper mini, Fiat Grande Punto ve Opel Corsa D ile aynı platformu paylaşıyor, benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanı sıra üç şanzıman sçeneğiyle sunuluyor. Alfa Romeo’nun Avrupa yöneticisi Roberta Zerbi Mito’nun 2019’da yerini başka bir modele bırakabileceğini söyledi. Zerbi, müşterilerin giderek daha fazla beş kapılı otomobilleri tercih ettiklerini ve Mito’nun üç kapılı olduğunu belirtti.

 

Yerine gelecek otomobil, doğrudan modelin yeni nesli olmayacak. Bunun yerine Stelvio’nun altında konumlanacak ve farklı stile sahip küçük bir crossover model sunulacak.

 

Mito meraklılarının Giulia lüks kompakt sedan ya da yeni crossover modele yönelmesi bekleniyor. Roberta Zerbi’ye göre yeni crossover Giulietta ve Stelvio arasındaki boşluğu doldurabilir.

 

Zerbi, “Son yıllarda bir Mito alan insanlar bugün yaş aldılar, çocuk sahibi oldular ve belki daha büyük bir otomobile ihtiyaçları var. Yeni model ile daha geniş bir müşteri kitlesine hitap edebileceğiz. 30 – 40 yaş arası genç kitle önceliğimiz olacak.” diye konuştu.

 

FCA’nın sahibi olduğu İtalyan markanın yeni crossover modelini 2020’de çıkartması bekleniyor.

 

Mito İtalya’da 13.900 euro (94.322 TL), Almanya’da 15.500 euro (105.180 TL), İngiltere’de 13.845 pound (105.107 TL) fiyatla satın alınabiliyor. Otomobil Avrupa’da Urban, Veloce ve Veloce S versiyonlarıyla, İngiltere’deyse Super, Speciale ve Veloce versiyonlarıyla geliyor.

 

 

Son Güncelleme : 15 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo