Volvo’nun XC40 serisine yeni üç silindirli benzinli motor T3

Ototeknikveri     22 Ağustos 2018 07:03

Volvo’nun ilk üç silindirli motoru şimdi XC40 kompakt SUV serisinde sunuluyor. Yeni motor XC40 modelinin şehirli karakterine uyumlu. Seride T4 benzinli ve D3 dizel motorlar da yer alıyor.

Volvo’nun XC40 serisine yeni üç silindirli benzinli motor T3
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo XC40 lüks kompakt SUV serisini yeni motorlar ve donanım seviyeleriyle büyüttü. Yeni motor seçeneklerine merakla beklenen Volvo’nun ilk üç silindirli benzinli motoru T3 liderlik ediyor. Volvo’nun Drive-E motor ailesinin en yeni üyesi T3, XC40 modelinin şehirli karakterine uyum sağlıyor. Kompakt, 1.5 litre, direkt enjeksiyonlu motor 156 bg güç çıkışına sahip ve altı silindirli manuel şanzımanla çalışıyor. Sekiz vitesli otomatik şanzıman seçeneği saha sonra gelecek.

 

Motor dakikada 3859 devirde 265 Nm tork sunuyor. Bu sayede otomobil 1.6 ton çekme kapasitesine sahip. 9.4 saniye ile (0 – 100 km/s) hızlanma performansı da giriş seviyesi bir benzinli motor için aynı derecede etkileyici.

 

Bu yüksek performans karşın yakıt tüketimi sadece 6.2 litre/100 km. Yeni T3 motorun CO2 emisyonu ise 144 g/km.

 

XC40 serisine 2.0 litre dört silindirli T4 benzinli ve D3 dizel motorlar da eklendi. 190 bg T4 dört çekişli sürüş sistemi ve standart otomatik şanzımanla geliyor. 150 bg D3 ise hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneğiyle sunuluyor. Otomatik şanzımanla önden çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemi tercih edilebiliyor. 247 bg T5 benzinli ve 190 bg D4 dizel motorlar dört çekişli sürüş ve otomatik şanzımanla seriyi tamamlıyor.

 

XC40 serisi şimdi ayrıca Momentum, R-Design ve Inscription donanım seviyeleriyle geliyor. İstenirse bunlar “Pro” seçeneğine yükseltilebiliyor.

 

Momentum modellerinde Volvo’nun yenilikçi bağlanabilirlik, eğlence ve güvenlik sistemleri, Sensus dokuz inç dokunmatik ekran, akıllı telefon bağlantısı, uydu navigasyon, Active High Beam fonksiyonlu otomatik LED farlar, 18 inç alaşım tekerlekler ve iki bölgeli klima kontrol sistemi gibi özellikler bulunuyor. Volvo On Call uzaktan kontrol ve acil durum yardımı da standart olarak sunuluyor, ayrıca anahtarsız başlatma, arka park sensörleri, otomatik ön cam silecekleri ve entegra tavan rayları bu modelle birlikte geliyor.

 

R-Design modelleri Black Stone tavan ve kapı aynaları, parlak siyah ön panjur, ön ve arka koruyucu plakalar, tavan rayları ve pencere çerçeveleri, karartılmış arka pencereler, entegre ikili egzoz çıkışı ve etkileyici elmas kesim, mat siyah alaşım jantlarla geliyor. Sportif tema içeride de R-Design eşik plakaları, siyah tavan kaplaması, spor pedallar ve direksiyon simidi ile vites kolu için kapitone deri kaplamayla devam ediyor. Diğer donanım özellikleri arasında deri ve nubuk döşeme, ön koltuk minder eklentileri ve LED ön sis lambaları sayılabilir. R-Design ayrıca daha sıkı yaylar, daha kalın denge çubukları ve hızlı arka amortisörlerle diğer XC40 otomobillerden daha dinamik süspansiyon ayarlarına sahip.

 

Inscription versiyonu Momentum donanım seviyesinin özelliklerinin yanı sıra Driftwood ahşap kaplamalar, deri döşeme, elektrikli ayarlı sürücü koltuğu, ambiyans aydınlatması ve elektrikli bagaj kapağıyla sunuluyor. Orrefors kristal cam malzeme otomatik versiyonlarda vites koluna özel bir kalite kazandırıyor. Ön park sensörleri, mat gümüş koruyucu plakalar ve krom ön panjur yüzeyi de özellikler arasında yer alıyor.

 

Her donanım seviyesi için sunulan Pro versiyonunda ısıtmalı ön koltuklar, daha büyük tekerlekler (R-Design Pro ve Inscription Pro modellerinde), aktif farlar, viraj aydınlatmalı LED ön sis lambaları ve ısıtmalı ön cam gibi özellikler var.

 

XC40 otomobilini özelleştirmek isteyen müşteriler için geniş seçenekler sunuluyor. Tüm modeller Intellisafe Pro güvenlik paketiyle alınabiliyor. Bu pakette Volvo’nun Pilot Assist sürüş yardım sistemi de yer alıyor. Bu sistemle kendi şeridi içerisinde otomobil direksiyon, fren ve gazı kontrol edebiliyor, hızı ve öndeki araçla aradaki güvenli mesafeyi ayarlayabiliyor.

 

38 farklı kombinasyonla motorlar, donanım seviyeleri ve şanzımanların sunulduğu XC40 serisi T3 Momentum manuel modeli için 27.610 pound (215.454 TL) başlangıç fiyatıyla satışa çıktı. T5 Inscription Pro otomatik modelinde serinin en yüksek fiyatı 37.620 pound (293.800 TL) olarak belirlendi.

 

Son Güncelleme : 22 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo