Opel elektrikli SUV konseptiyle yeni stilini sergiledi

Ototeknikveri     22 Ağustos 2018 07:50

Opel, General Motors bünyesinden ayrılıp PSA Grubu’na katılışıyla değişen stilini tam elektrikli GT X Experimental konseptiyle sergiliyor.

Opel elektrikli SUV konseptiyle yeni stilini sergiledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel tasarımcıları konseptin gövdesinde “kesik çizgileri” denilen geleneksel çizgileri azalttı ve konsepte temiz, yüksek teknolojili bir görünüm kazandırdı. Otomobilde bir motosiklet kaskının siperliğini andıran “Vizor” adlı yeni ön panjur tasarımı uygulandı.

 

Konsept 2020’lerin ortalarına kadar çıkacak yeni Opel otomobillerin görünümünün bir önizlemesini sunuyor. Firma bu yeni otomobillerde cüretkar ancak sade ve saf bir görünüm hedeflediğini açıkladı.

 

Opel tasarım şefi Mark Adams, tasarımcıların her bir fonksiyonu ve otomobilin her bir modülünü sorgulayarak bir “görsel detoks” uyguladıklarını ve tüm gereksiz tasarım elemanlarından kurtulduklarını belirtti. Adams, açıklamasında “Konsept cesur ve saf bir tasarımı ilerici teknolojiyle birleştiriyor.” dedi.

 

Opel SUV’lere olan yoğun talep nedeniyle yeni stilini yansıtan bu konsepti bir SUV formunda hazırladı. 2020 yılı itibariyle firma satılan otomobillerin %40’ının SUV’lerden oluşacağını öngörüyor. Konseptin tam elektrikli sürüş sistemi de firmanın bu konudaki kararlılığını ve elektrikli bir geleceğe olan inancını vurguluyor.

 

Opel 2024’e kadar portföyündeki tüm modellerin birer elektrikli versiyonu olmasını planlıyor. Firma yanmalı motorlu seçeneklerle birlikte gelecek bu versiyonların yanı sıra, sadece pilli elektrikli ya da plug-in hibrit sistemle gelecek modeller de çıkartacak.

 

Yeni nesil Corsa yarı kompakt otomobil 2020’de PSA’nın tam elektrikli teknolojilerine sahip bir versiyona kavuşacak. Bu model Opel Ampera-E’nin bıraktığı boşluğu dolduracak.

 

GT X Experimental, endüktif şarjlı ve 50 kWh kapasiteli lityum iyon pilden güç alan hafif bir mimariyle inşa edilmiş. Konsept 3. Seviye otonom sürüş fonksiyonlarına sahip. Bu da otomobilin sürüşle ilgili her türlü işlemi otomatik gerçekleştirebildiği ancak gerekli durumlarda müdahale etmek için sürücünün direksiyon başında bulunması gerektiği anlamına geliyor.

 

Son Güncelleme : 22 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo