Subaru artık İngiltere’de dizel satmayacak

Ototeknikveri     22 Ağustos 2018 10:29

Dizel motorlu taşıtlar hala Avrupa’da ve dünyada satışların nemli kısmını oluştursa da, gelecek ay yürürlüğe girecek WLTP emisyon düzenlemeleri nedeniyle her geçen gün bir firma daha dizel motor seçeneğini portföyünden kaldırma kararı alıyor.

Subaru artık İngiltere’de dizel satmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu kararı alan firmalardan sonuncusu da Subaru oldu. Firma şimdilik sadece İngiltere’de dizel motorlu model satmayacağını açıkladı ancak bu uygulama diğer piyasalara da yayılabilir. Firmanın 2.0 litre dizel motorunun yeni WLTP standartlarını karşılayamadığı, bu yüzden dizel seçeneğine son verme kararı alındığı düşünülüyor.

 

Yeni bir dizel motorlu Forester ya da Outback otomobil almak isteyenler için İngiltere’de – en azından bayilerin mevcut stokları da tükendikten sonra - artık bu mümkün olamayacak. Firma dizel seçenekleri internet sitesinden tamamen kaldırdı.

 

Forester bundan sonra sadece turboşarjlı ya da doğal emişli 2.0 litre benzinli boksör motor ile alınabilecek. Outback ise doğal emişli 2.5 litre benzinli motor ve CVT şanzımanla gelecek.

 

Yeni WLTP standartlarından sadece dizel motorlar etkilenmedi. Bazı benzinli motorların da daha çevre dostu hale gelmesi için güncellenmesi gerekecek. Örneğin Volkswagen Golf R modelinin turbo 2.0 litre motorunun güç çıkışı standartlara uyması için 10 PS (10 bg/7 kW) düşürüldü. Aynı uygulama daha önce Seat Leon Cupra için de yapılmıştı.

 

 

Son Güncelleme : 22 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo