Volkswagen Atlas Tanoak konsepti üretime geçirilebilir

Ototeknikveri     23 Ağustos 2018 02:46

Volkswagen’in Amerika’ya özel pickup konsepti Atlas Tanoak, Monterey Otomobil Haftası’nda tanıtılacak. Firma tanıtımla ilgili yaptığı açıklamada konseptin üretime geçirilebileceğini belirtti.

Volkswagen Atlas Tanoak konsepti üretime geçirilebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Atlas Tanoak konseptinin üretim versiyonunun “planları arasında” olduğunu ve yeni modelin “Kuzey Amerika’nın en çok satış yapan otomobil sınıfında piyasaya sürüleceğini” açıkladı. Açıklamada herhangi bir tarih verilmese de konseptin bir üretim versiyonunun çıkartılmasının ciddi olarak düşünüldüğü ve bunun için yeterli talep olduğu anlaşılıyor.

 

Son açıklama ilginç çünkü Volkswagen geçen yıl tam tersi yönde açıklamalarda bulunmuş ve konsepti üretime geçirmeyi planlamadıklarını söylemişti. Konseptin aldığı olumlu tepkilerin firmanın kararını değiştirdiği düşünülüyor.

 

Konsept MQB platformunu kullanıyor ve 3.6 litre V6 motorla geliyor. 276 bg (205 kW/280 PS) gücündeki motorun tork değeri 360 Nm. Motor sekiz vitesli otomatik şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor. Bu donanımla araç 8.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Atlas Cross Sport konseptiyse 2019’da çıkacak bir üretim modelinin önizlemesi niteliğinde. Bu model ABD’nin Tennessee eyaletindeki Chattanooga fabrikasında standart Atlas’la birlikte üretilecek ve beş kişilik olacak.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo