2019 Hyundai Elantra yeni teknolojilerle güncellendi

Ototeknikveri     23 Ağustos 2018 10:22

Hyundai Elantra 2019 model yılına güçlü tepkiler alması beklenen yeni bir tasarımla giriyor.

2019 Hyundai Elantra yeni teknolojilerle güncellendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu sonbaharda ABD’de satışa çıkacak güncel model yeni bir ön fasya, üçgen biçimli farlar ve revize edilen ön panjuruyla geliyor. Tasarımcılar ayrıca yeni bir kaput yaratmış, ön çamurlukları ise yeniden stillendirmiş.

 

Otomobilin yan kısımları büyük ölçüde aynı kalıyor ancak arkada yeni bir tampon ve entegre spoyler ile güncellenen bagaj kapağı dikkat çekiyor. Değişiklikler yeniden stillendirilen tekerlekler ve artık daha dinamik bir görünüm sunan yeni arka lambalarla tamamlanıyor.

 

Güncellemelerin bir çoğu dış cepheye odaklanırken Hyundai kabinde de bazı değişiklikler yapmış. Bu değişikliklerin hepsi ilk bakışta fark edilir büyüklükte olmasa da yeni kontrol paneli ve kontrol araçlarıyla iç mekan artık daha modern.

 

Multimedya sistemi tanıdık görünüyor. Bu sistemin yeni AVN 5.0 versiyonu artık geniş 8 inç ekran ve daha hızlı bir işlemciyle geliyor. Sistem ayrıca gelişmiş menüler ve navigasyon için kuş bakışı görünüm fonksiyonuyla yenilenmiş.

 

Teknolojiden bahsetmişken, 2019 Elantra ayrıca SmartSense güvenlik sistemleriyle sunuluyor. Bunlar Çarpışma Kaçınma Asistanı, Şerit Koruma Asistanı ve Sürücü Dikkat Uyarısı özelliklerini içeriyor. Model ayrıca Yaya Tespiti, Güvenli Çıkış Asistanı, Şerit Değiştirme Asistanı, Kr Nokta Uyarısı ve Arkadan Geçen Trafik Uyarısı gibi ilave sistemlerle donatılabiliyor.

 

Kaputun altında üç farklı motor seçeneği bulunacak. Elantra SE, SEL ve Limited versiyonları 2.0 litre Atkinson döngülü 147 bg (109 kW/149 PS) motorla gelecek. Elantra Eco versiyonu ise turboşarjlı 1.4 litre 128 bg (95 kW/130 PS) motorla sunulacak. 1.4 litre motor yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla çalışıyor ve 6.7 litre/100 km yakıt tüketiyor.

 

Üçüncü seçenek ise turboşarjlı 1.6 litre dört silindirli motor. Bu motor altı vitesli manuel ya da yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla kullanılabiliyor. Motor özellikle Elantra Sport versiyonunda kullanılacak. Bu versiyon da yıl sonundan önce benzer stil değişiklikleriyle çıkacak.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo